Veïns de pobles de l'Alt Empordà tallen l'N-II per reclamar solucions

Els treballs a les interseccions de Garrigàs i Pontós porten més de mig anys aturats i la zona ha quedat empantanegada | La manifestació ha congregat 200 persones

Capçalera de la protesta a la N-II.
Capçalera de la protesta a la N-II. | Twitter.
Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat el 16 d'agost a les 15:37h
Borrassà, Garrigàs, Pontós i Palau de Santa Eulàlia han dit prou. Els quatre pobles de l'Alt Empordà han tallat l'N-II per reclamar a l'estat espanyol que desencalli les obres de les dues interseccions que porten cap als municipis, i que s'han convertit en autèntics punts negres.

En total unes 200 persones s'han unit per queixar-se que fa més de vint anys que esperen que Foment arregli els accessos, que obliguen els cotxes a creuar el carril contrari quan volen girar. Per pressionar l'Estat, els veïns s'han plantat al mig de l'N-II.

Acció que pensen repetir el 28 d'agost. Si no se'ls escolta, ja alerten que intensificaran la protesta col·lapsant la rotonda que dóna accés a Figueres, a l'autopista AP-7 i a la Costa Brava.

La manifestació d'avui ha ocasionat uns vuit quilòmetres de retencions, però la majoria dels vehicles han pogut desviar-se per l'AP-7.
 Les obres per millorar les cruïlles de l'N-II a Pontós i Garrigàs van començar abans de les eleccions del desembre. Els treballs es van adjudicar per 6,89 milions d'euros (MEUR). Per resoldre aquests punts negres es preveien construir rotondes a banda i banda i connectar-les amb un pas elevat.

L'adjudicatària va començar l'obra per la cruïlla de Pontós. Poc després, però, els treballs es van aturar i la zona ja porta més de mig any empantanegada. El cartell que anuncia les obres, això sí, hi és. Més enllà de quatre tubs de formigó i terra remoguda, però, a la zona fa mesos que les màquines no hi treballen.

Els alcaldes dels quatre pobles n'estan tips de les promeses incomplertes de Foment i reclamen solucions immediates. El de Garrigàs, Josep Masoliver, explica que la zona és un "punt negre", perquè aquí s'hi han registrat molts accidents (alguns dels quals, mortals). Sense anar més lluny, l'alcalde explica que ara fa tres setmanes dos cotxes van topar a la intersecció del municipi.

Masoliver explica que "Foment s'escuda dient-nos que ara el govern està en funcions; però ja portem des de l'any 1991 anant-hi al darrere perquè es facin les millores", concreta Masoliver.