Un sindicat dels Mossos denuncia la presència de rates a la comissaria de l'Escala

Fa quasi un any que els agents es queixen d'aquesta plaga

Una rata al lavabo dels Mossos
Una rata al lavabo dels Mossos | USPAC
Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:04h
El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha enviat una carta al director general de la policia catalana, Albert Batlle, demanant-li mesures contra la presència de rates a la comissaria de l'Escala (Girona). Fa un any ja van fer una nota denunciant una "plaga" d'aquests mamífers. Des de l'USPAC lamenten que no s'hagi fet res al respecte i que, novament, aquest mes d'agost se n'han vist un mínim de dos. A més, adjunten una imatge d'una rata al lavabo de la comissaria.

El 19 de setembre de l'any passat, el sindicat va alertar de la presència d'una rata de "grans dimensions" a la comissaria de l'Escala i ho va posar en coneixement de la Direcció General de la Policia. Segons alerten, aquests animals són "propagadors de nombroses malalties infeccioses" i per això critiquen que no s'hagin pres les mesures adient per eliminar-ne definitivament la presència de les dependències policials.

En aquest sentit, l'USPAC assegura que aquest mes d'agost s'han tornat a veure com a mínim dues rates (una d'elles al lavabo, tal i com recull una fotografia feta per algun agent) i creuen que n'hi podria haver més. A més, assenyalen que les rates poden accedir a llocs comuns com el menjador –on els agents tenen queviures- i també a d'altres espais d'atenció al públic. 

Per això han exigit al Departament d'Interior que prengui accions "urgents i definitives" per eliminar la presència d'aquests animals. "Aquests fets van passar fa un any i es repeteixen, i no els mereix ni cap ciutadà ni cap agent que dia a dia treballen per atendre de forma adient els usuaris de la comissaria", recull el comunicat. 

Entre d'altres, el sindicat vol que es tapin amb material d'obra tots els forats per on poden accedir les rates i que es prenguin mesures de desratització a l'interior de la comissaria que, segons diuen, fins ara no s'han dut a terme.