La UdG traurà els barracons de Montilivi per crear un espai a l'aire lliure

Els serveis es traslladaran a un nou edifici construït per fases i que es finançarà amb recursos propis de la institució

Detall dels barracons de Montilivi
Detall dels barracons de Montilivi | ACN
Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:29h
La Universitat de Girona anirà desmuntant progressivament els barracons que des de fa anys ocupen bona part del campus de Montilivi. Actualment, aquests mòduls acullen diversos serveis relacionats amb la universitat. La idea és arranjar l'espai i convertir-lo en una gran àrea verda on els diferents col·lectius de la universitat puguin fer concerts, assajos de castellers o d'altres activitats.

El rector de la Universitat, Sergi Bonet, ha detallat que ja hi ha un equip mixt format per membres dels departaments de Ciències Ambientals i Arquitectura que estan treballant en el disseny d'aquest espai. Fins ara, si alguna facultat organitzava alguna activitat, aquesta es feia a l'aparcament que hi ha davant de l'estadi de futbol del Girona. Ara, però, aquest nou espai estarà més ben preparat i, sobretot, molt més ben situat, ja que es troba enmig de les facultats.

Els barracons han tingut diverses funcions en aquest campus com, per exemple, acollir els primers cursos de Publicitat i Relacions Públiques. Actualment, acullen diversos serveis com l'oficina de relacions exteriors o les associacions d'estudiants. Amb el pas dels anys han anat deteriorant-se i, per això, el rector defensa que el més "lògic" és disposar d'un nou edifici que aculli tots els serveis "d'una manera més digna".

Els serveis tècnics de la universitat treballen en el projecte d'un nou edifici –que es farà per fases i costarà en total uns 9 MEUR- que acollirà tots els serveis i el personal que estan als mòduls prefabricats. Inicialment, el projecte compta amb 1 MEUR de pressupost que prové d'estalvis de la mateixa universitat. El rector, Sergi Bonet, confia tenir completat tot el projecte en un màxim de cinc o sis anys.