Un «batec simultani» a les cinc seus de la Diada simbolitzarà l'arribada de la república catalana

Les sobiranistes compten ja amb 50.000 inscrits i fan una crida a la "mobilització democràtica" per a un "equip guanyador" | Els escenaris dels cinc punts -Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga- estaran connectats i es donaran pas l'un a l'altre al minut 17:14

Redacció
12 d'agost del 2016
A les 17:14 el repic de les campanes de la Seu Vella de Lleida donaran el tret de sortida a l'acte "A punt", la mobilització de l'ANC i Òmnium Cultural d'aquest any per a la Diada de l'Onze de Setembre. Els escenaris dels cinc punts -Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga- estaran connectats i es donaran pas l'un a l'altre: en aquell moment tots els assistents aixecaran un punt groc per simbolitzar el batec d'un nou estat català, segons han explicat les entitats aquest dijous en roda de premsa. A més, també s'ha presentat la samarreta d'enguany, la samarreta d'un "un onze guanyador": un disseny blanc i amb el lema "a punt per la República Catalana".
Les entitats sobiranistes compten ja amb 50.000 inscrits i esperen arribar als 100.000 durant la setmana que ve. La vicepresidenta d'Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha fet una crida a la "mobilització massiva de tots els demòcrates" per "respondre els atacs de l'Estat contra Catalunya", uns "atacs" que "s'han intensificat en l'últim any" amb casos com la petició del govern espanyol perquè s'actuï penalment contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell, la suspensió de la declaració del 9N o els "plans per destrossar la sanitat catalana des de les clavegueres de l'Estat".

Els detalls dels actes de la Diada els ha explicat aquest dijous el coordinador de la Comissió de Mobilització de l'ANC, Oriol Codina. Després del repic de campanes de les 17:14 a Lleida, es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música i es passarà el relleu primer a Berga i després a Salt, Tarragona i Barcelona. Per acabar de culminar l'acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la república catalana.

Pel que fa a la samarreta, es posarà a la venda dimarts 16 d'agost i el "pack" inclourà un retolador especial perquè tothom s'hi pugui escriure el seu nom igual com llueixen els jugadors d'equips esportius. El preu serà de 15 euros per als adults i 8 per als infants.

Com inscriure's a la Diada?

Enguany, cada comarca està assignada a una de les cinc ciutats. En total, Catalunya es dividirà en 44 trams, que estaran repartits en els cinc punts de mobilització. Les inscripcions ja estan obertes a través del web https://apunt.assemblea.cat/cat/inscripcions i com a màxim es poden apuntar 5 persones a la vegada. Els participants han de facilitar les seves dades personals: nom, cognoms, procedència, DNI i correu electrònic. El web també ofereix un mapa interactiu que mostra com es van omplint els trams.