Salut

Comín sobre el Josep Trueta: «Farem millores molt rellevants a l'actual edifici»

El centre garrotxí "ja està aprenent a no veure's aïlladament al territori, sinó que crea sinergies amb Campdevànol, Vic o el Trueta de Girona", afirma el conseller de Salut | S'estan fent tasques de millora a la zona d'urgències i a la UCI pediàtrica del Josep Trueta de Girona

per Redacció , 5 d'agost de 2016 a les 16:13 |
El conseller de Salut, Antoni Comín, visita l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa amb motiu del nou servei d'hemodiàlisi. Comín ha aprofitat per explicar són els eixos sobre els quals estan treballant per millorar l'Hospital Josep Trueta de Girona. Per manca de disponibilitat pressupostària no es pot tirar endavant el nou edifici. És per això que "mentre no es pugui fer el nou Trueta, farem millores molt rellevants a l'actual edifici", ha subratllat el conseller.

Així, ha esmentat que aquestes tasques ja han començat a la zona d'urgències, i en una primera fase a l'UCI pediàtrica. Les tasques de millora van ser molt reclamades, fins i tot, pels mateixos professionals, i tindrà una segona fase l'any vinent.

 

El conseller de Salut, Antoni Comín, visita l'Hospital d'Olot Foto: Martí Albesa


Finalment, ha anunciat que el departament treballa en el projecte de fer un nou bloc quirúrgic que permetrà ampliar les instal·lacions actuals. No ha donat termini però sí que ha dit que suposarà una inversió d'uns 12 milions d'euros, si bé també s'hi inclouen les millores a l'àrea de l'hospital de dia d'oncologia.


Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa​

Comín ha posat el centre garrotxí com a exemple a seguir, i ha afegit que "és la foto ideal del nostre sistema sanitari públic". "L'Hospital d'Olot ja està aprenent a no veure's aïlladament al territori, sinó que crea sinergies amb Campdevànol, Vic o el Trueta de Girona", ha apuntat el conseller, i ha defensat aquest tipus d'integracions perquè "permeten millorar la qualitat assistencial".


El nou servei d'hemodiàlisi, amb capacitat per a una vintena de pacients ha estat possible gràcies a un conveni entre l'Hospital d'Olot i la Clínica de Girona, i seran especialistes de Girona els qui es desplacen tres dies a la setmana a Olot. L'equip encarregat de fer l'hemodiàlisi està format per un nefròleg, dues infermeres i un auxiliar d'infermeria. Aquest servei obrirà tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres), des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre.
 

El servei d'hemodiàlisi obrirà tres dies a la setmana Foto: Martí Albesa


Fins ara, aquests usuaris s'havien de desplaçar tres dies a la setmana a Girona o Figueres per fer-se el tractament. La zona habilitada, que es troba a la segona planta, compta amb 13 punts de tractament.

L'acte ha comptat amb la presència del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira; l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, i el director-gerent de l'hospital, Carles Puig, entre altres autoritats.

 

Participació