L'Auditori de Girona presenta una programació de tardor variada i intensa

Rufus Wainwright, Estopa, Tom Harrell o l’Orquestra Simfònica del Vallès, entre els 24 noms anunciats

El regidor de cultura, Carles Ribas, amb els responsables de la programació de tardor de l'Auditori de Girona
El regidor de cultura, Carles Ribas, amb els responsables de la programació de tardor de l'Auditori de Girona | ACN
Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:35h
La tardor gironina tindrà una programació cultural molt activa gràcies a l’Auditori de Girona, que aquest divendres va presentar els 24 concerts dels propers mesos. Del 18 de setembre del 2016 fins al 7 d’agost de 2017 s’han programat actuacions molt diverses que van des de la música clàssica al jazz, passant pel pop-rock. D’altra banda, l’ajuntament gironí vol elaborar un mapa cultural de la ciutat perquè la programació artística sigui més transversal i arribi, sobretot, al públic jove.

Rufus Wainwright actuarà dins el Temporada Alta, el festival coproduït per l’Auditori. També Maika Makowski, Barbara Hendricks, Phillippe Herreweghe o Estopa formaran part de la programació, aquests últims presentant el seu novè disc. El trompetista nord-americà Tom Harrell tocarà per primer cop a Girona en el concert inaugural de la temporada.

La música clàssica serà present a l’Auditori de mans de conjunts simfònics com l’Orquestra de Girona, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’OSV oferirà una reinterpretació d’algunes de les bandes sonores de pel·lícules més conegudes, entre elles la suite de Joc de Trons. També es retrà homenatge al compositor de la ciutat Jaume Balius amb un concert davant de la Catedral del conjunt de Música Antiga de Girona.

El mapa cultural de l’Ajuntament

Des del consistori gironí s’està elaborant un mapa cultural de la ciutat per tal d’arribar a tots els públics, sobretot als més joves que no acostumen a involucrar-se ni participar de l’oferta cultural i musical gironina. “Només un 10% de la gent jove s’aproxima i gaudeix de tot l’espectre de Cultura Girona” va explicar el regidor de cultura Carles Ribas.

Segons els estudis de l’ajuntament, el públic que acostuma a visitar els espais culturals i gaudir dels concerts té entre 45 i 65 anys. El mapa cultural que estan fent, doncs, pretén ser una eina útil per atreure nous sectors de públic i saber allò que més els interessa.