L'ANC representa Catalunya amb sabates a la Catedral de Girona per recordar els refugiats

També va fer un acte a Tarragona per denunciar l'espoli fiscal de l'estat espanyol

L'acció de l'ANC a Girona
L'acció de l'ANC a Girona | ANC
Redacció
31 de juliol del 2016
Actualitzat a les 22:03h
L'ANC continua els actes previs a l'11 de Setembre amb els quals vol denunciar els "greuges" de l'estat espanyol. A Girona, l'Assemblea ha fet un mapa de Catalunya a les escales de la Catedral amb sabates pintades de groc i maletes per denunciar l'immobilisme de l'Estat amb la crisi dels refugiats. L'acció també ha volgut recordar que més de 500.000 catalans van veure's forçats a exiliar-se durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Centenars de persones s'han acostat aquesta tarda a les escales de la catedral de Girona per veure la presentació de l'exposició "Un estat insolidari" que ha omplert els carrers de la ciutat. Un acte reivindicatiu que forma part de la campanya d'estiu "Activat per la República Catalana" que va engegar l'Assemblea Nacional Catalana el 22 de juliol a la plaça Major de Vic. L'entitat ha dibuixat als esglaons de la Catedral la silueta de Catalunya amb desenes de sabates grogues i maletes per simbolitzar els milers de persones que s'han vist obligades a fugir dels seus països en conflicte i que arriben a Europa a la recerca d'una nova vida.

A l'acte de Girona hi han participat Oriol Codina i Liz Castro, membres del Secretariat Nacional de l'ANC, que en les seves intervencions "han denunciat l'actitud hostil i negligent de l'Estat espanyol davant aquesta crisi". Entre els que han participat en aquesta acció hi ha la Plataforma Girona Acull, una entitat que treballa activament per oferir als prop de 4.500 refugiats que es preveu que arribin a Catalunya les millors condicions possibles.

Denúncia contra l'espoli fiscal a Tarragona

Paral·lelament, a Tarragona ha fet una 'performance' davant el Banc Espanyol dirigida per l'actor i director Oriol Grau inspirada en el musical 'Mar i Cel' per criticar "l'espoli fiscal" que, segons l'ANC, pateix Catalunya i denunciar el seu dèficit fiscal. Una vintena d'actors han donat vida a uns pirates espanyols que robaven els diners a uns presoners, Amb aquesta actuació, l'ANC ha volgut denunciar el dèficit fiscal que diuen que pateix Catalunya i que quantifiquen en 16.000 milions d'euros.