Desmantellat un grup criminal especialitzat en robar càrrega de camions

Hi ha un total de 12 persones detingudes | El valor de les càrregues robades és de 760.000 euros

Algunes de les peces recuperades pels Mossos
Algunes de les peces recuperades pels Mossos | Mossos d'Esquadra
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 12:34h
Els Mossos d’Esquadra van detenir entre el maig i el juny 12 homes acusats de robar i revendre mercaderies,  segons ha explicat avui el cos policial. La manera d'actuar dels detinguts era sostreure les càrregues de camions i remolcs, o robar directament els vehicles sencers de les naus, on estaven estacionats o de la via pública. Els presumptes autors estan acusats de cinc delictes de furt d’ús de vehicle de motor, robatori amb força, recaptació i pertinença a grup criminal.

Els agents de policia van començar la investigació arran de la localització de 214 caixes de canvis de marxes noves de vehicles, en una empresa de compravenda de palets a Esparreguera. Aquestes peces estaven valorades en 300.000 euros i la seva destinació era una marca del sector de l’automòbil de la zona.

Aquestes peces de motor havien estat sostretes el 12 de març d’aquest any a Palau-Solità i Plegamans (el Vallès Occidental). El remolc va ser recuperat a finals de març a Esparreguera (el Baix Llobregat). Arran d’aquest fet es van detenir tres persones, a més de poder establir la seva relació amb altres fets delictius ocorreguts al llarg del territori català. 

El coneixement tècnic necessari per a perpetrar aquests robatoris de remolcs demostrava l’alt grau d’especialització de la banda, segons els agents. El tipus de mercaderies robades eren de tot tipus. Des de peces d’automoció, motxilles, càpsules de cafè o paper higiènic. Sempre en grans quantitats pel valor de la càrrega en conjunt.

Gràcies als escorcolls que els investigadors van fer a locals ubicats a Esparreguera, Esplugues de Llobregat i Abrera, al Baix Llobregat, i Sant Adrià de Besòs, al Barcelonès, van poder recuperar la mercaderia sostreta, valorada en 760.000 euros, distribuïda a diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona i a Granada, a Andalusia. 

La xarxa de recaptadors utilitzava una empresa legal, ubicada a Esplugues de Llobregat, per revendre les càrregues robades. Aquest negoci es dedicava a la compra de passiu d’empreses en concursos de creditors, que facilitava la quantitat de mercaderia nova i precintada que emmagatzemaven. 

Els camions i remolcs sostrets han estat recuperats per diferents cossos policials en punts de tot el territori nacional i estatal, com Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Cassà de la Selva (Gironès), Sant Adrià del Besòs i Saragossa. Els Mossos van aconseguir desmantellar el grup criminal. Després, els detinguts van passar a disposició judicial, que posteriorment van ser posats en llibertat amb càrrecs pel jutge instructor.