Camallera, el petit reducte de la cançó d'autor

El poble gironí arrenca la vuitena edició del festival de “quilòmetre zero” amb set concerts i més activitats compromeses

El director Pere Camps, Joan Isaac, Mercè Poch i autoritats del municipi presentant el cartell del festival
El director Pere Camps, Joan Isaac, Mercè Poch i autoritats del municipi presentant el cartell del festival | ACN
Redacció
28 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 12:32h
Joan Isaac donarà el tret de sortida al vuitè Camallera Cançó d’Autor, un festival de petit format que impulsa el director del Barnasants, Pere Camps. Aquest divendres comença al petit municipi gironí el “contrafestival”, com l'ha catalogat Camps. El que vol el Camallera es diferenciar-se de la resta de certàmens d’estiu, combinant la programació musical amb altres activitats com xerrades de temàtica política, vermuts, projeccions de documentals o, per primera vegada, espectacles de titelles.

A més del cantautor barceloní els altres sis noms que actuaran al festival són el Niño de la Hipoteca, Rusó Sala, Stella Maris, Borja Penalba i Mireia Vives, Dani Flaco, i Pau Alabajos. El projecte cultural vol ser de “quilòmetre zero” amb artistes del país ja consagrats o altres que han emergit fa relativament poc. Durant 10 dies – del 29 de juliol al 7 d’agost - la plaça Feliu de Camallera serà el marc on es desenvoluparà  la vessant musical del festival.

L’esquerra del país també hi serà

En l’edició d’enguany s’organitzarà una conversa a tres bandes amb polítics d’esquerres que estarà moderat pel periodista Sergi Picazo amb el títol Què fer? i on hi participarà els diputats Joan Tardà (ERC), Xavier Domènech (En Comú Podem) i Eulàlia Reguant (CUP). També el professor de la Universitat Complutense de Madrid i co-fundador de Podem, Juan Carlos Monedero, reflexionarà sobre política amb la conferència Política per a temps de confusió; Més enllà de la mediocritat

El debat, el poder de l’oratòria i la reflexió s’han filtrat en la programació del Camallera Cançó d’Autor perquè, com diu Camps, “en aquest festival no només hi ha d’haver la paraula musicada, sinó també la paraula debatuda, pensada i compartida”. Camallera, municipi de 850 habitants, acollirà totes les activitats del festival que, en total, ha tingut un pressupost de 15.000 euros.