Blanes i els mossos desmenteixen els rumors al voltant de la seguretat del Concurs de Focs

Les xarxes socials parlaven de la troballa d'un contenidor ple de fusells

Redacció
23 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 12:28h
L'Ajuntament de Blanes ha emès un comunicat a on ha desmentit els rumors d'algun problema de seguretat el Concurs de Focs. Un missatge que ha circulat per les Xarxes Socials parlava de la troballa d'un contenidor ple de fusells, alguns missatges precisaven que eren Ak-7. L'ajuntament ha desmentit la troballa i ha recordat que de fa prop de 20 anys, cada vegada que es posa en marxa el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, s'implementa el Pla de Seguretat i Emergències, que comporta la mobilització d'efectius policials, sanitaris, i d'altres serveis com a mesura preventiva. Un Pla que ha estat posat com a exemple a nivell nacional i estatal en nombroses ocasions com a model a seguir en grans esdeveniments que comporten la participació d'un gran nombre d'espectadors.

Aquest any l'única modificació feta el pla és el reforç d'algunes mesures preventives. Així ho han decidit els operatius de seguretat, recordant que des de fa força temps, arreu de Catalunya està en marxa el nivell 4 d'alerta. Aquest nivell d'alerta no s'ha incrementat des de llavors al territori català, ni tan sols arran de l'atemptat comès fa uns dies en la localitat francesa de Niça.

Per la seva banda, els cossos de seguretat, han assegurat que no hi ha cap mena d'indici ni causa fonamentada respecte a la possibilitat que hi hagi un operatiu antiterrorista en marxa a Blanes. Si no que les accions que es duen a terme estan en línia del nivell alerta que hi ha el país.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que no s'ha trobat cap contenidor amb fusells a Blanes. El rumor sembla haver-se originat de la troballa a Girona d'articles relacionats amb armes de foc: fundes, culates i carregadors, la majoria antics, en unes escombraries. La investigació segueix en marxa, però la principal hipòtesis és que es tracta d'un col·leccionista.