Estabilitzat l'incendi a Blanes després de cremar més de 20 hectàrees

Les més de 300 persones evacuades ja han pogut tornar a casa

Incendi a Blanes
Incendi a Blanes | Bombers de la Generalitat
Redacció
24 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 12:36h
Un incendi entre Blanes i Lloret de Mar ha deixat 22,4 hectàrees cremades aquest diumenge, segons l'última estimació dels Agents Rurals, que en un primer moment havien situat la xifra e 35. El foc ha començat prop de la una del migdia a la zona del Turó del Vilar per causes que es desconeixen i s'ha donat per estabilitzat passades les vuit del vespre. Una quarantena de dotacions terrestres han treballat per estabilitzar el foc, entre ells mitjans aeris. També han ajudat en les tasques d'extinció hidroavions, que han carregat aigua en diversos punts de la costa catalana. 

En total s'han desallotjat 310 persones de quatre urbanitzacions com a mesura preventiva: tres a Blanes - les Planes, el Vilar i la Fauna- i una a Tordera -Sant Daniel-. A més també s'han evacuat els clients d'un hotel de la urbanització Condado del Jaruco a Lloret de Mar, municipi que també ha activat el seu pla municipal d'alerta per la proximitat de l'incendi. Totes han pogut retornar cap a quarts de set de la tarda. 

També s'han desplaçat fins a la zona 10 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 1 ambulància del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, efectius del cos d'Agents Rurals i de la Policia Local, ADF Lloret, ADF Hostalric, ADF Santa Susanna, ADF Riells, ADF Cassà de la Selva, ADF Sils i ADF Vallalta. 

Aquest dissabte els cossos d'emergència van donar per controlat l'incendi forestal d'Olivella (el Garraf). El foc, que es va iniciar divendres a la tarda a la serra de l'Alzina del Parany, va afectar unes 13,5 hectàrees de vegetació, segons el cos d'Agents Rurals.
 

Dues persones observen la columna de fum a Blanes.  Foto: Carles Palacio

 

Un hidroavió carregant aigua. Foto: Carles Palacio