Els Marrecs podrien estrenar el 7 de 8 a la Festa Major de Salt

Aquest cap de setmana els blau Ter actuen a la Diada de Sant Jaume de Salt

NacióCastells
22 de juliol del 2016
Actualitzat a les 8:33h
La primera prova de 7 de 7 net dels Marrecs, aquest dimarts
La primera prova de 7 de 7 net dels Marrecs, aquest dimarts | Instagram @Marrecs
Els Marrecs de Salt, una de les colles amb més projecció dels últims anys, continuen tenint embranzida. Els blau Ter encaren ja la seva Festa Major, on podrien estrenar castells de la gamma alta de vuit, com el 7 de 8, que no han fet mai, amb la mirada posada en l'horitzó dels castells de nou pisos.

De moment, els assajos són molt prometedors. A l'assaig de dimarts els enxanetes van travessar les proves de 5 de 7 net i 7 de 7 net, aquest darrer per primera vegada, i es va descarregar el pilar de 6, que els de la camisa blau Ter no veuen des del 2013. Aquest dijous es farà un assaig especial on es fa una crida per a una participació massiva per part del poble de Salt per assajar castells límit i diverses construccions folrades.
 
Enguany la colla celebra el seu vintè aniversari, i reclamarà la participació de tothom, tant castellers actius com retirats, així com de tots els aficionats i veïns de la població gironina per a donar un salt de qualitat endavant i plantejar-se ja els castells de nou.
 
La diada de Sant Jaume és una de les diades més importants de la colla saltenca. A la plaça Lluís Companys, els Marrecs hi han descarregat el seu primer 2 de 8 amb folre (2013) i els seu primer 5 de 8 (2015). Enguany hi actuen amb els Xicots de Vilafranca, els Xics de Granollers i els Xerrics d'Olot.