Forta empremta de Puigdemont en la candidatura per dirigir la «nova CDC»

Entren exponents del poder municipal del partit que s'han anat posicionant a prop del president de la Generalitat, més enllà de les famílies convergents, com els alcaldes de Valls i de Besalú | Elsa Artadi actualment forma part del nucli dur de Puigdemont a Palau

14 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:31h
Marta Pascal i David Bonvehí amb part de la seva llista per dirigir el PDC
Marta Pascal i David Bonvehí amb part de la seva llista per dirigir el PDC | ACN
Puigdemont i territori. Aquests dos eixos han estat determinants en la configuració de la candidatura que encapçalen Marta Pascal (coordinadora general) i David Bonvehí (organització) per a la direcció del Partit Demòcrata Català, i que serà elegida el 23 de juliol. L’equip presenta elements de continuisme però alhora ha inclòs molts quadres joves procedents del poder municipal.
 
Marta Pascal és la connexió amb la direcció sortint i el que representa Còrsega (ha estat portaveu del partit) i és membre de Moment Zero, un dels grups de dirigents joves que s’han organitzat a l’escalf del debat precongressual. Moment Zero, amb líders com Miquel Buch i Jordi Cuminal, ha estat aliat de Jordi Turull els darrers mesos i se situa també a prop de Francesc Homs.

Un altre membre de Moment Zero és David Saldoni, alcalde de Sallent i vicepresident de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI). Però les connexions són diverses en l’actual moment que viu el nou partit i Saldoni manté també un lligam estret amb la gent de Generació Llibertat, el corrent renovador del partit.    
 
Elsa Artadi, figura clau. És un dels noms rellevants del nou equip. De 40 anys, va ser el braç dret del conseller Andreu Mas-Colell a Economia i actualment exerceix com a directora general de Coordinació Interdepartamental de Presidència. És a dir, molt a prop del president Puigdemont. Això vol dir que si és elegida per a la direcció, haurà de triar ja que un alt càrrec de l’administració no és compatible amb una responsabilitat executiva al partit.

Alcaldes amb poder. Albert Batet, alcalde de Valls, i Lluís Guinó, de Besalú, formen part del nucli dur d’electes municipals que no estan adscrits a un dels grups organitzats i que s’han posicionat a prop del president Puigdemont. Junt amb David Bonvehí, exalcalde de Fonollosa, al Bages, tots tres són diputats de Junts pel Sí i formen, junt amb la també diputada Maria Senserrich, un bastió de suport a Puigdemont.  
 
El paper de Mas. Artur Mas va anunciar la seva neutralitat en les eleccions internes. Aquesta tarda diverses veus es mostraven crítiques amb el paper exercit pel president del partit, a qui els sectors més allunyats amb la candidatura de Pascal acusen d’haver estat molt actiu a favor de la candidatura que finalment s’ha confegit. Fins i tot ha corregut la brama que aquest matí hi hauria hagut una reunió molt llarga a la seu de Còrsega amb presencia de Mas per acabar de tancar la llista. Aquest vespre, Francesc Sánchez, responsable sortint de Coordinació Interna, ho ha negat de manera categòrica.