L'Acústica repassarà la seva «banda sonora» amb un concert especial

Dirigit per Josep Thió, hi actuaran artistes com Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, Quimi Portet, David Caraben, Sanjosex i Dolo Beltran | Macaco, Adrià Puntí, Muchachito, Kiko Veneno i Roger Mas, noms destacats de la propera edició del festival que se celebra a Figueres, que arriba a la quinzena edició

Alguns dels artistes participants al quinzè festival L'Acústica de Figueres, amb el director Xavi Pascual
Alguns dels artistes participants al quinzè festival L'Acústica de Figueres, amb el director Xavi Pascual | ACN
Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:19h
L’Acústica de Figueres celebrarà de l’1 al 4 de setembre una quinzena edició molt especial. Per commemorar l’efemèride, el festival prepara un espectacle en què participaran dotze artistes que formen part de la memòria de les diverses actuacions que s'han pogut gaudir al llarg dels anys al municipi empordanès.

Entre ells, Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, Quimi Portet, David Caraben, Sanjosex i Dolo Beltran, artistes seran part de l'espectacle Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país, amb direcció de Josep Thió i el productor Valen Nieto, que tindrà lloc el 2 de setembre a l’escenari de la Rambla.

En aquest concert, els artistes participants  cantaran cançons pròpies i compartiran col·laboracions entre ells, fent que el concert sigui únic. Tots els noms convidats a ser part del recital són artistes vinculats d’alguna manera al festival, tot i que el director de l'Acústica, Xavi Pascual, ha afirmat en la presentació que "ho estan per extensió a la música del país". Serà "com un karaoke del què ha estat el festival aquest quinze anys amb la plana major i més representativa de la música catalana", ha descrit Pascual.

Un cartell ple de noms populars

Més enllà d’aquest acte tan especial de celebració dels quinzè aniversari, la programació del festival Acústica compta amb una quarantena d’artistes, el criteri de selecció dels quals ha estat enguany especialment "enfocat a noms populars i amb capacitat de convocatòria", segons ha explicat Pascual. Molts d'ells ja han passat amb anterioritat pel festival.

La programació mostra noms com Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie, Oques Graasses, Aspencat, Obeses, Animal, Joan Serrat, Est Oest, Pantaleó  i Doctor Prats i –com a únic representant internacional– el veterà Marky Ramone, únic membre original de Ramones que encara és viu i que enguany fa una gira internacional amb els grans èxits del grup.

El certamen també se celebrarà una nova edició de l’Acustiqueta, com ja s’havia anunciat, amb programació familiar. Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà acompanyant els Trau, Macedònia, Heavy per Xics, l’Orquestra Di-Versiones i SP3 en són els protagonistes.
 

D'esquerra a dreta: El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, l'acaldessa de Figueres, Marta Felip, el director general de Cultura, Quim Vila, i el director de l'Acústica, Xavi Pascual Foto: ACN