La Guàrdia Civil s'endú cinc contractes de Girona, que ja havien estats entregats a Antifrau

L'alcaldessa defensa que s'ha actuat "de manera honesta, clara i transparent" i que els documents "fa anys que estant penjats a la web"

L'alcaldessa de Girona,  Marta Madrenas, consultant un dels documents requerits per la Guàrdia Civil
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, consultant un dels documents requerits per la Guàrdia Civil | ACN
ACN
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:44h
La Guàrdia Civil s'ha emportat cinc contractes d'auditories adjudicades per l'Ajuntament de Girona, en el marc de la investigació del cas Eifal, que aquest dimarts ha portat a la Guàrdia Civil a escorcollar diversos ajuntaments catalans. Els cinc documents són expedients que el consistori ja havia entregat a l'Oficina Antifrau el desembre passat i que l'alcaldessa Marta Madrenas, ha qualificat de "menors".

Els contractes tenen un valor d'entre els 4.400 i els 17.600 euros. L'alcaldessa ha declarat que el consistori ha actuat "de manera honesta, clara i transparent" a l'hora d'adjudicar-los a les tres empreses a les quals fan referència: Efial Consultoria SL, CGI i Oliver Camps. Dos agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà se'ls han endut aquest migdia en un llapis de memòria. 

L'alcaldessa assegura que alguns d'aquests expedients, que s'estenen entre el 2009 i el 2015, "porten anys penjats a la web" i ha criticat que s'hagin fet "filtracions interessades" als mitjans des del Ministeri de l'Interior. A la demarcació, la Guàrdia Civil també ha sol·licitat expedients, referits a les mateixes empreses i dins els mateixos terminis, a l'Ajuntament de Calonge, al Baix Empordà.