Puigdemont reconeix la feina de sis artesans gironins

El constructor d'instruments de vent Francesc Sans i Sastre rep el Diploma de Mestre Artesà 2016

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:22h
Guardonats amb els diplomes a mestre artesà i els Premis Nacionals d'Artesania 2016
Guardonats amb els diplomes a mestre artesà i els Premis Nacionals d'Artesania 2016 | Gencat
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat el diploma de Mestre Artesà 2016 a sis artesans de les comarques gironines. Concretament, s'ha distingit a Francesc Sans i Sastre, un constructor d'instruments de vent de Sant Jaume de Llierca. El govern li reconeix "les seves aportacions en el disseny, innovació, producció i restauració d'instruments tradicionals de la música catalana".

Del Gironès ha rebut el diploma la ceramista de Quart Pilar Alsina i Marquès, de qui se'n destaca "la seva extensa activitat divulgativa i de difusió del patrimoni artístic, cultural i històric de la ceràmica".

Del Baix Empordà, cinc artesans han estat reconeguts: l'escultor de Rupià Emili Armengol i Abril,"per la seva contribució a la difusió i prestigi de l’ofici i per la seva extensa obra pública realitzada, present a tot el món"; el ceramista de la Bisbal d'Empordà Francesc Cabrillana i Benítez, el ceramista de Sant Feliu de Guíxols Ricardo Campos i Gálvez i el ceramista d'Albons Josep Maria Mariscal i Paneque.
  
El diploma de mestre artesà professional s’atorga a aquelles persones que han fet de l'exercici d'un ofici artesà la seva professió, i que compten amb més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb excel·lència en el domini tècnic de l'ofici i aportacions a la seva pràctica, combinades amb la capacitat de transmissió dels coneixements de l'ofici mitjançant el mestratge exercit. 
 
Puigdemont, ha assegurat durant l'acte que "la Catalunya dels artesans té un present carregat de força i creativitat i molt de futur". Tot i les dificultats que ha patit i encara pateix el sector, el president ha volgut llençar un missatge d'optimisme i ha demanat "coratge per persistir i mirar el futur amb esperança i il·lusió".