Denuncien una empresa de Bescanó per vendre cadells de gos que estan malalts

Una trentena de clients s’han sumat a una querella conjunta contra Girocan

Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:51h
Els cadells que Girocan anuncia per vendre al seu web
Els cadells que Girocan anuncia per vendre al seu web | TV3


Els Matins de TV3 s’ha fet ressò aquest dimarts de les denúncies a la botiga Girocan de Bescanó (Gironès) per vendre cadells de raça malalts que moren al cap de pocs dies. Els animals, provinents de països de l’Est, moren a causa de malalties com el virus de brom. Tot  i que és legal portar gossos d’altres països amb l’objectiu de vendre’ls, s’han de complir amb unes determinades condiciones per garantir el benestar de l’animal. 

Una trentena de clients s’han sumat a una querella conjunta contra Girocan al·legant publicitat enganyosa, ja que ofereixen fortes garanties pels seus cadells quan no és així. També asseguren que des de l’empresa els donen un cadell sabent que està malalt, considerant aquest fet com una estafa. A més, un cop el cadell és mort,  l’establiment proposa al client canviar-li per un altre cadell. 

TV3 ha intentat gravar les instal·lacions de Girocan, però l’empresa s’hi ha negat, ni tampoc ha volgut fer declaracions. Finalment, i mantenint el seu nom en secret, l’administrador de Girocan considera normal que morin un 10% dels aproximadament 300 gossos que venen cada mes.