Detingut un camioner begut després de bolcar el seu tràiler a l'Eix Transversal

El conductor és un polonès de 38 anys que va donar una taxa d'alcohol de 0,85 mg/l, gairebé sis cops superior a la permesa

El tràiler accidentat
El tràiler accidentat | Bombers de la Generalitat
Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:50h
Els Mossos d'Esquadra han detingut un camioner que va bolcar amb el tràiler a la sortida de l'Eix Transversal a Girona per conduir begut i portar el tacògraf manipulat. L'accident va tenir lloc aquest diumenge al quilòmetre 235 de la C-25, en una zona on la carretera fa corba. El camioner va sortir de la calçada, va passar per damunt la tanca i va acabar bolcant el tràiler.

L'home, un polonès de 38 anys, va sortir il·lès del sinistre, però quan els mossos van arribar a lloc de seguida van veure que presentava símptomes evidents d'anar begut. El camioner va marcar una taxa de 0,85 mg/l, gairebé sis cops més que el permès. A més, duia el tacògraf del tràiler manipulat i així evitava fer els descansos obligats per llei.

El sinistre va tenir lloc pels volts de dos quarts de quatre de la tarda. El camió, d'unes 40 tones, va perdre tota la càrrega de fruita i verdura que transportava. El sinistre va provocar retencions en aquest punt de la C-25 i va obligar a activar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els mossos i els Bombers. Aquests últims es van encarregar de contenir una fuita de combustible del dipòsit del tràiler.

Els agents van detenir el camioner per dos delictes; un contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i l'altre per falsedat documental.