Abertis autopistes i Creu Roja obren les zones infantils d'estiu de l'Empordà i el Montseny a l'AP-7

Els espais es dirigeixen als més petits i estaran tutelats per monitors que imparteixen tallers i jocs sobre seguretat viària per tal d’entretenir i formar als nens mentre els pares fan un descans a les instal·lacions

Redacció
02 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:29h
Per tal de fomentar la seguretat a l'autopista i promoure les parades i el descans dels conductors de cara als desplaçaments previstos per aquest estiu, i coincidint amb l'operació sortida, abertis autopistes i Creu Roja posen en marxa, un any més, una zona infantil de jocs a l'àrea de servei de l'Empordà Sud (direcció Barcelona), i dóna la benvinguda al nou espai a l'establiment d'Airea a l'àrea de servei del Montseny Nord (direcció Girona) a l'AP-7.

Ambdós espais, que estan dirigits principalment a nens d'entre un i cinc anys, romandran oberts tots els caps de setmana de juliol i agost i comptaran amb monitors de la Creu Roja per atendre als més petits.

Aquest any, els tallers, jocs i altres dinàmiques grupals que es portaran a terme a les zones lúdiques infantils, giraran al voltant del joc de seguretat viària d'abertis autopistas autopistes car trip adventure. Es tracta d'un joc que apropa les claus per planificar i realitzar un viatge segur amb tota la família. De manera divertida, forma als més petits de la casa en senyalització, normes de circulació, comportaments responsables al volant i tot allò relatiu a la seguretat viària en un viatge per l'autopista. Els nens es divertiran i es formaran mentre els pares descansen i aprofiten els serveis de l'àrea de servei d'Airea, gestionada per Areas al Montseny, que compta amb wifi gratuït per a tots els clients i una oferta de menjar mediterrani com carns fetes al moment i productes regionals.

La conducció segura, màxima prioritat a l'autopista

Abertis autopistes preveu 20 milions de desplaçaments de vehicles lleugers pels mesos de juliol i agost a l'AP-7 (Salou-La Jonquera), amb un increment del 4,9% respecte l'any anterior, i recorda la importància de complir amb els descansos per a fomentar una conducció més segura. Abertis autopistes alerta als conductors d'aquesta necessitat a través dels 524 panells de missatgeria variable ubicats a les seves autopistes i ofereix alternatives com la ludoteca de l'Empordà per tal que els conductors planifiquin les seves parades de forma que el viatge sigui més segur.

Autopistes car trip adventure, els petits escullen el camí més segur

Autopistes car trip adventure és un joc de seguretat viària integrat a l'app autopistes en ruta, que compta amb més de 50 mil descarregues en el seu primer any. Es tracta d'una proposta dirigida als més petits de la casa i centrada en com afrontar un viatge en cotxe de forma segura. Aquest joc apropa les claus per planificar i realitzar un viatge familiar de forma segura, amb diversos mini jocs per conèixer la senyalització, les carreteres, els comportaments responsables al volant i tot el que és relatiu a la seguretat viària en un viatge per l'autopista. El joc va dirigit a nens d'entre sis i vuit anys i conté diferents consells de seguretat sobre com s'ha de col·locar l'equipatge, què s'ha de fer abans d'emprendre un viatge o com conduir depenent de la situació meteorològica, entre d'altres.