Les notes més altes dels estudiants catalans de la selectivitat

L’estudiant dels Maristes de Girona, David Ramírez que ha obtingut la segona millor nota de Catalunya, un 9,70 | Segons les xifres, un 97,05% dels alumnes ha aprovat la selectivitat, i la nota mitjana és un 6,642

Examen de selectivitat 2016, a Olot
Examen de selectivitat 2016, a Olot | Martí Albesa
Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:10h
L’alumne de l’Institut Pons d’Icard de Tarragona, Patrícia Torres, ha obtingut la nota més alta de la selectivitat d’aquest 2016, un 9,80. Torres estudiarà un doble grau de bioquímica i biotecnologia.

L’estudiant dels Maristes de Girona, David Ramírez que ha obtingut la segona millor nota, un 9,70. Ara bé, ell no ha estat l’únic en aconseguir aquesta puntuació, ja que cinc estudiants més de la diputació de Barcelona també l’han obtingut.

Es tracta del sabadellenc Pol Gómez, del Col·legi Sagrada Família, Margarita Pich-Aguilera, del Col·legi La Vall de Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental), l’estudiant de l’Institut Sant Just Desvern, Pau Ariño de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat), la barcelonina Laura Cercós, de l’Institut Emperador Carles, i Kim López, dels Jesuïtes Casp-Sagrat Cor de Jesús de Barcelona.

Pel que fa a la puntuació més alta de la diputació de Lleida, Núria Alegret ha obtingut un 9,50. Alegret és alumne de l’Institut de Tremp (el Pallars Jussà).

Més de 32.000 estudiants van realitzar el passat dia 13 de juny les proves de selectivitat. D’aquests 26.161 eren alumnes procedents de batxillerat, 2.814 graduats de cicles formatius de grau superior, i més de 2.671 de matrícula lliure. Segons les xifres, un 97,05% dels alumnes ha aprovat la selectivitat, i la nota mitjana és un 6,642.

Des del 28 de juny al vespre les notes es poden consultar a través del portal Accesnet. En el cas que l’estudiant vulgui sol·licitar una doble correcció o es vulgui realitzar una reclamació ho pot fer fins l’1 de juliol.