Ensenyament investiga un cas d'assetjament homòfob a un nen de 9 anys en una escola de Girona

El nen hauria patit vexacions per part dels seus companys durant tot el curs i demanat ajuda als professors

Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:28h
El Departament d'Ensenyament investiga un possible cas d'assetjament homòfob a un nen de 9 anys que estudia en una escola pública de Girona. El cas l'ha denunciat l'Observatori contra l'homofòbia, que aquest dissabte el va posar en coneixement de la Generalitat. 

El menor hauria patit vexacions i insults per part dels seus companys al llarg de tot aquest curs escolar. Segons fonts de l'Observatori,  el nen va intentar demanar ajuda als professors, escrivint missatges als exercicis de classe.

Per aquest motiu, l'Observatori critica que la comunitat educativa no hagi actuat amb suficient contundència per protegir el nen. Consideren que l'escola hauria pogut vulnerar l'article 11 de la Llei catalana contra l'homofòbia. Aquest article tracta sobre el deure d'intervenció i recull que "els professionals, si tenen coneixement d'una situació de risc o tenen una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d'orientació sexual" tenen "el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l'òrgan competent".

La Generalitat està a l'espera de rebre un informe de l'inspector per aclarir què ha passat i decidir com actua.