L'(a)phònica tanca l'edició 2016 amb un notable augment de públic

El Festival de la Veu de Banyoles mostra un 80% d'ocupació als concerts de pagament en una quarantena de propostes d'estils diversos

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, durant el concert de l'(a)phònica 2016
Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, durant el concert de l'(a)phònica 2016 | ACN
Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:48h

Els organitzadors del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, fan una valoració molt positiva de la 13a edició, celebrada del 24 al 26 de juny. Aquest 2016 s'han programat una quarantena de propostes d'estils molt diversos, amb dades que indiquen la bona salut del certamen, amb una afluència de públic molt alta i un cap de setmana "meteorològicament molt bo". Els espectacles de pagament –un total de catorze– han fregat el 80% de l'ocupació, un percentatge superior al 72% de l'edició anterior. 

D'aquestes catorze actuacions, vuit han exhaurit entrades: Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Micah P. Hinson, Sanjosex, Guillem Roma, Judit Neddermann, Germà Negre, i el Quartet Mèlt. Pel que fa a les actuacions gratuïtes, la mitjana d'aquesta 13a edició ha estat d'un 70%. Les més concorregudes han estat les de l’escenari Juanola La Muralla, amb Oques Grasses, Ramon Mirabet i l'actuació que va posar punt i final al festival, el concert de Maika Makovski que, acompanyada del Quartet Brossa, va presentar oficialment a les comarques gironines el seu setè àlbum, recent editat, Chinook Wind (Warner Music, 2016).

En aquest mateix escenari s'han pogut sentir les polifonies gascones i catalanes de Vox Bigerri i La Mata de Jonc; les veus de l'espectacle familiar Jugant amb els clàssics, de Lluís Gavaldà i Trau, i el beatbox de Pulmon Beatbox. Pel que fa als altres escenaris gratuïts, han actuat a la plaça del Teatre les formacions Wom i Velvet Candles, i a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, Santi Careta, i Maria Arnal i Marcel Bagés.

El Festival de la Veu de Banyoles va néixer l'any 2004 com a una de les propostes musicals que es van engear a la ciutat en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. En les últimes edicions ha aplegat a més de 18.000 assistents. El Festival està organitzat per l'Ajuntament de Banyoles, gestionat per l'empresa Alter Sinergies i forma part de la xarxa Apetit.