Alicia Kopf guanya el Premi Llibreter per la novel·la «Germà de gel»

Francesca Sanna s'emporta el Premi d'Àlbum Il·lustrat i Lucia Berlin el Premi a Altres Literatures del guardó del Gremi de Llibreters de Catalunya

Alicia Kopf
Alicia Kopf | L'Altra
Redacció
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:22h
La novel·la Germà de gel, de la gironina Alicia Kopf, s'ha endut el Premi Llibreter 2016 de literatura catalana. El jurat, format per cinc representants de llibreries catalanes adherides al Gremi de Llibreters de Catalunya, ha reconegut que l'autora ha estat capaç d'afegir a una història clàssica de relacions familiars complicades "un contrapunt d'aventura, de tècnica i de projecció artística". Alicia Kopf és el nom artístic de la gironina Imma Ávalos, que ja va guanyar fa uns mesos el Premi Documenta amb la mateixa novel·la.

Els llibreters també han guardonat la sarda Francesca Sanna amb el Premi d'Àlbum il·lustrat el seu llibre El viatge, pel seu intent d'explicar amb imatges la visió d'un nen que ha d'emigrar per la guerra. El Premi a Altres Literatures ha anat a parar a Lucia Berlin per Manual de dones de fer feines. El jurat ha destacat la recerca de l'originalitat i la reclamació d'un tipus de dona que trenca estereotips.