Unes 150 persones es manifesten a Girona contra el decret per obtenir la nacionalitat espanyola

Denuncien que exclou els més desfavorits i que no té en compte el nivell “d’integració real” dels nouvinguts

Participants en la manifestació a Girona
Participants en la manifestació a Girona | Nerea Guisasola
ACN
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:41h
Unes 150 persones, majoritàriament nouvinguts, s’han manifestat aquest dissabte al migdia pels carrers de Girona en contra del procediment per accedir a la nacionalitat espanyola per residència. Asseguren que la nova normativa instaurada des del passat octubre és “discriminatòria”, exclou els més desafavorits creant persones “de primera i segona classe” i no té en compte el nivell “d’integració real”.

La mobilització ha arrencat des de la plaça del Vi i ha finalitzat al cap d’una hora davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona, on dos activistes han entrat al registre el manifest creat per a l’ocasió. La mobilització ha comptat amb el suport d’unes 155 entitats gironines.

Els participants han reclamat la derogació o modificació d’aquest decret i de la llei d’estrangeria. “Hem de veure quin model d’integració volem per la nostra societat: un test de 25 preguntes o si, tal i com creiem, el concepte és molt més viu i té a veure amb com et relaciones i et mous”, ha explicat Mònica Caldas, cap del programa de suport jurídic de Cáritas de Girona.