La pel·lícula «Pàtria» posa en marxa un Verkami per estrenar-se a finals del 2016

S'ha gravat entre el Berguedà, el Bages, el Solsonès i l'Alt Empordà

Alguns dels actors de la pel·lícula Pàtria amb membres de l'Ajuntament de Guardiola
Alguns dels actors de la pel·lícula Pàtria amb membres de l'Ajuntament de Guardiola | Aida Morales
Aida Morales
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:46h
La pel·lícula Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet i que ha estat gravada durant els darrers mesos entre el Berguedà, el Bages, el Solsonès i l'Alt Empordà, ha entrat de ple en el procés de postproducció. Ara, comença una etapa de la pel·lícula especialment difícil, en què s'hauran d'agafar totes les imatges, sons i efectes, per tal de sumar-ho en una realització històrica ben compactada i realista. 

Per això, i malgrat haver comptat amb el suport institucional de diverses administracions del Berguedà i l'Alt Empordà, sobretot a nivell logístic, han decidit portar a terme una campanya de micromecenatge a través de Verkami, amb la qual esperen poder cobrir els elevats costos del procés final d'elaboració de la pel·lícula, i amb què esperen aconseguir 14.000 euros.

Aquest film, portat a terme per les productores Dejavu Films i Capaneida Films, disposa d'un pressupost estimat de 250.000 euros, segons van informar. Aquesta quantitat, però, és molt petita comparada amb les grans produccions, de manera que en molts casos es va haver de tibar d'imaginació i de la bona predisposició d'actors i col·laboradors. Entre aquests, més de 300 figurants van participar-hi de manera voluntària, i també es va poder comptar amb actors de primer nivell, com ara Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz, Martí Peraferrer o el mateix Charansonnet. 

La història que Pàtria vol explicar s'inspira en la llegenda del cavaller got Otger Cataló i els nou barons de la fama. Un clàssic arturesc que intenta relatar el naixement de Catalunya a través de l'èpica i el coratge. Es tracta d'un film per a tots els públics que preveu estrenar-se als cinemes abans de finalitzar el 2016. 


 

Un dels fotgrames oficials de la pel·lícula Foto: Pàtria