Girona de «Joc de Trons» té mar

L'absència d'edificis com la Casa dels Pastors (l’antiga Audiència) i el bar l’Arc fan que es pugui veure la costa des de les escales de la Catedral

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:01h
Des de la Catedral es pot veure el mar gràcies a la màgia de la postproducció
Des de la Catedral es pot veure el mar gràcies a la màgia de la postproducció | HBO

Des de la Catedral es pot veure el mar gràcies a la màgia de la postproducció Foto: HBO


La popular sèrie de la cadena HBO, Joc de Trons, ha posicionat Girona al mapa i l'ha convertit en protagonista al llarg d'aquesta temporada. En el sisè capítol, però, es va poder veure com la màgia de la postproducció i dels efectes generats per ordinador, poden crear grans canvis. És el cas d'una de les escenes rodades a les escales de la Catedral, les grans protagonistes d'aquest capítol. En un moment donat, des de l'escalinata es podia albirar el mar. Sí, el mar, en comptes d'aparèixer-hi la Casa Pastors (l'antiga Audiència) i el bar l'Arc. Amb aquesta perspectiva també es pot veure una costa feréstega. És la ciutat anomenada Desembarcament del Rei.

En una altra ocasió tornen a sortir les escales quan els soldats de la casa Tyrell entren a la plaça passant per Sobreportes i per la Pujada del Rei Martí. També en aquesta mateixa localització hi té lloc l’escena en la qual Jaime Lannister puja amb el seu cavall blanc fins al primer replà. Tot i això, la Catedral no s'acaba de veure sencera. Sant Pere i Sant Pau estan tapats per una bandera, i els murs de l'edifici estan deformats.
 

Jaime Lannister puja amb el seu cavall blanc fins al primer replà de les escales de la Catedral Foto: HBO


Una altra de les localitzacions que repeteix presència en la sèrie és la plaça dels Jurats que ja havia aparegut en un capítol anterior. Allà s'hi fa una obra de teatre, on els ciutadans de Braavos es mofen de la casa Lannister. Al costat de l'escenari es pot veure un altre dels efectes generats per ordinador, ja que el riu Galligants, que escassament baixa amb poc cabdal, apareix carregat d'aigua.
 

La plaça dels Jurats és una de les localitzacions que repeteix presència a la sèrie Foto: HBO


Malgrat que Girona ha sortit en la majoria dels capítols d'aquesta sisena temporada, encara s'han de veure altres indrets on s'han rodat altres escenes com la plaça dels Apòstols o les escales de Sant Martí, en una escena protagonitzada per Arya Stark.