En llibertat un dels detinguts per la mort del president de la patronal de Girona el 2012

En total, la policia ha arrestat fins ara nou sospitosos pel cas Jordi Comas, el darrer aquest mateix dijous al Baix Empordà

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:41h
Un dels detinguts per la seva suposada vinculació amb l'assalt violent que va acabar amb l'assassinat del president de la patronal gironina FOEG Jordi Comas el 18 de novembre del 2012 ha sortit en llibertat, sense que li atribueixin cap delicte, després de passar a disposició judicial. 

Es tracta d'un dels sospitosos arrestats durant les últimes hores perquè la investigació policial i judicial creu que va poder participar en els actes preparatoris del robatori a casa de l'empresari, a Platja d'Aro. En total, la policia ha arrestat fins ara nou sospitosos, el darrer aquest mateix dijous al Baix Empordà. 

Els Mossos d'Esquadra busquen un altre implicat a les comarques gironines i encara hi ha dictades tres ordres europees de detenció i entrega, després que ja hagin localitzat un dels suposats delinqüents a Alemanya.

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir la nit del 18 de novembre del 2012. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan tres assaltants van irrompre a l'habitatge. Els lladres van lligar la seva dona i van matar l'empresari. A Comas, el van lligar i emmordassar a la planta de baix i, segons l'autòpsia, l'empresari va morir per asfíxia perquè li van obstruir les vies respiratòries. Els assaltants van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor.

Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l'habitatge. De fet, poc abans, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l'assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d'instal·lar el nou sistema de seguretat.