Carles Belda i Sanjosex recuperen el cançoner de les comarques gironines

"Càntut: Cançons i músiques dels avis" serà el disc i l’espectacle que els dos músics presentaran a la tardor | El projecte, guardonat amb el premi Teresa Rebull

Sanjosex, en una imatge d'arxiu
Sanjosex, en una imatge d'arxiu | FMVC
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:25h

Amb l’objectiu de treure de la foscor les cançons tradicionals recollides al cançoner Càntut, s’han unit dos Carles: Sanjosé i Belda. L’ànima de Sanjosex i l’acordionista de Pomada, Mesclat o el conjunt Badabadoc s’han posat de ple en el projecte per gravar un disc i preparar un espectacle amb la revisió de les cançons de transmissió oral gironines. Amb aquest projecte encara en estat d’elaboració, el duet va proclamar-se ahir guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.

La gravació del disc s’ha fet als estudis Music Lan aquestes últimes setmanes amb la col·laboració de Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48...) i Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham...). Les dotze cançons de Càntut: Cançons i músiques dels avis les editarà el segell Bankrobber a la tardor. El disc també donarà peu a un nou festival homònim a Cassà de la Selva, del 18 al 20 de novembre, on es podrà veure l’espectacle de Sanjosé i Belda.

Com a guanyadors del Premi Teresa Rebull, els quatre músics també hauran de presentar el projecte a la Fira Mediterrània de Manresa del 6 al 9 d’octubre. Després, a més del Festival Càntut, també se’ls podrà veure dins el Festival Connexions de Barcelona que també ha coproduït el projecte. Els creadors de Càntut asseguren que les cançons que formen el disc s’enganxen moltíssim i que “serà difícil que treure-les del cap”. 
 

Els quatre membres que han eleborat el projecte «Càntut» Foto: Bankrobber