El fals metge de l'Hospital de Figueres ja havia estat detingut per posar càmeres als lavabos d'un altre centre

L'hospital es personarà com a acusació particular i revisarà els casos que va tractar

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:30h
Víctor Manuel Yeste, el metge detingut aquest cap de setmana per exercir sense titulació a l'Hospital de Figueres, ja havia estat arrestat el 2011. En aquella ocasió, Yuste estava acusat d'un delicte contra la intimitat per instal·lar càmeres ocultes als lavabos de l'Hospital General de Castelló i gravar les dones que hi anaven.

Precisament aquest dilluns, l''Institut Català de la Salut (ICS) i l'Hospital de Figueres han lamentat que ningú els comuniqués que l'home havia estat arrestat. "Ens sentim víctimes, i no culpables, de l'actuació d'aquest senyor. Els damnificats som nosaltres. La nostra sorpresa, indignació i cabreig és enorme", ha expressat Martí Masferrer, director de la Fundació Salut Empordà, que gestiona el centre. És per això que l'Hospital es personarà com a acusació particular contra el fals metge.

Durant els últims sis mesos, l'home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, va exercir sense titulació al Punt d'Atenció Continuada (PAC) de l'hospital de Figueres contractat per part de l'ICS. Aquest és un equipament gestionat conjuntament per Salut, l'ICS i la Fundació Salut Empordà on s'atenen "urgències d'atenció continuada" a les nits i durant els caps de setmana. Es troba ubicat a l'àrea d'Urgències del mateix centre i s'hi tracten casos de "baixa complexitat", com refredats i esquinços, segons han indicat fonts mèdiques.

Es calcula que l'home va tenir entre mans un miler de pacients al centre alt empordanès al llarg de l'últim mig any. Les institucions revisaran un a un aquests casos per "seguretat clínica". Ara bé, els responsables donen per fet que no s'ha arribat a produir cap situació mèdica "greu". "Si hi hagués hagut alguna situació anòmala, ja ho sabríem", ha apuntat Martí Masferrer, gerent de la Fundació Salut Empordà amb to tranquil·litzador.

A l'hospital no li consta cap denúncia efectuada per pacients o companys de professió alertant de "mala praxis" o usurpació de funcions. "Ningú va sospitar que no tenia el títol en regla. Va tenir queixes i felicitacions, com les de qualsevol altre metge. Es donava una situació de normalitat", ha relatat Masferrer. El centre tampoc ha rebut cap comunicació sobre inhabilitacions prèvies de l'individu.