A la presó el conductor que va matar una noia en un xoc frontal al Gironès

L'home ha estat ingressat en un hospital des del gener i, després de declarar als jutjats, li imputen homicidi dolós i conducció temerària per un sinistre a Fornells de la Selva que va causar commoció

ACN
21 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:39h
La jutgessa ha enviat a la presó el conductor que el passat 29 de gener va matar una noia en un xoc frontal a la C-65 a Fornells de la Selva (el Gironès). La policia l'havia aturat hores abans en un control, on va bufar i va superar els 0,60 mg/l, però després va tornar a agafar el cotxe i va xocar frontalment contra el vehicle que conduïa la jove de 25 anys. L'home va quedar en coma i, durant aquest temps, s'ha recuperat a l'hospital i a un centre assistencial a Palamós, d'on va sortir dijous. Un cop a casa, se l'ha pogut citar a declarar. Després d'escoltar la seva versió, el jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha ordenat el seu ingrés a presó pels delictes d'homicidi dolós i conducció temerària. El seu advocat, Narcís Badosa, recorrerà la decisió a l'Audiència. Aquesta mateixa setmana també ha ingressat a presó un altre conductor que dilluns va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí. També va donar positiu per alcoholèmia (0,53mg/l) i drogues.

El conductor que el passat 29 de gener va matar una jove de 25 anys en un xoc frontal a Fornells de la Selva ha ingressat a la presó. Francisco Javier M. M. –de 42 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols- va quedar greument ferit després de l'accident (va ingressar en coma a l'hospital) i ha estat aquests mesos recuperant-se al Josep Trueta de Girona i a un centre assistencial de Palamós. Tot i que encara té una intervenció quirúrgica pendent, dijous va poder marxar a casa.

Això ha permès que el jutjat d'instrucció número 1 de Girona el pugui citar a declarar. Després d'escoltar la seva versió dels fets, la jutgessa Maria Vila Casas ha decretat presó comunicada i sense fiança per homicidi dolós i conducció temerària. L'acusat havia entregat voluntàriament el carnet de conduir però ni la jutgessa ni la fiscalia entenen que sigui una mesura suficient per assegurar-se que no tornarà a agafar el cotxe, ja que té antecedents contra la seguretat del trànsit. De fet, quan va provocar l'accident mortal anava begut i sense carnet.

Diu que no recorda els fets

Durant la vista, l'home només va respondre les preguntes del seu advocat, Narcís Badosa. En seu judicial va explicar que el dia dels fets li van comunicar que el seu pare tenia un càncer terminal i que va agafar el cotxe per anar a l'hospital a Girona per poder-lo veure. Allà, es va discutir amb el seu germà i la baralla va ser tan pujada de to que els sanitaris van haver d'alertar la policia. Quan els agents van arribar, l'home ja havia fugit.

Segons el relat de l'acusat, després de la discussió va tornar cap a Sant Feliu de Guíxols. Poc després, es va veure implicat en un accident menor (va tombar una motocicleta aparcada) i també va tenir una topada contra un cotxe a Llagostera i es va donar a la fuga. Quan els agents el van interceptar a Sant Feliu de Guíxols, va donar positiu per alcoholèmia superant els 0,60 mg/l (alcoholèmia penal) i va quedar detingut.

La policia li va immobilitzar el vehicle però un amic seu va anar-lo a recollir. L'acusat, tot i haver donat positiu, va tornar a agafar el cotxe per anar a Girona. Va ser en aquest trajecte quan va impactar contra el cotxe de la noia i la va matar. Davant de la jutgessa, el conductor ha explicat que no recorda res des que surt de Sant Feliu de Guíxols fins que desperta del coma a l'hospital.

Aquesta setmana, el seu lletrat, Narcís Badosa, recorrerà davant l'Audiència de Girona la presó provisional perquè el seu client surti en llibertat a l'espera del judici. Segons argumenta, no està en condicions de conduir, té arrelament i encara té mala salut (té una operació pendent). També vol que es tornin a analitzar les mostres de sant que li van extreure després de l'accident mortal i que van donar positiu per drogues. Segons argumenta, les substàncies que apareixen són de medicaments que se li van administrar a l'ambulància després del sinistre.

Dos conductors empresonats en una setmana

Aquesta mateixa setmana, un altre conductor ha ingressat a la presó. Es tracta d'un home de 39 anys i veí de Bescanó, Àlex A. A., que dilluns va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí. La nena anava pel voral en patinet juntament amb la seva mare (que també va quedar ferida) i dos germans més.

Mitja hora més després de l'accident, els mossos el van detenir a casa seva i va donar 0,53 mg/l i positiu per haver fumat marihuana. Li imputen els delictes d'homicidi imprudent, conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i omissió del deure de socors.