Absolen l'expresident de la Diputació de Girona acusat d'abusos sexuals

La sentència considera que no hi ha prou indicis per concloure que Jaume Torramadé fes tocaments a Minerva Amador durant el sopar d'inici de campanya del 2012

Jaume Torramadé, arribant al judici per abusos sexuals l'abril passat
Jaume Torramadé, arribant al judici per abusos sexuals l'abril passat | ACN
ACN
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:44h

Jaume Torramadé, arribant al judici per abusos sexuals l'abril passat. Foto: ACN


El jutjat penal número 5 de Girona ha absolt l'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, acusat d'un delicte d'abusos sexuals. L'expresident s'enfrontava a una pena de 2 anys de presó i a pagar una indemnització de fins a 20.000 euros per haver fet tocaments a una assessora d'Unió, Minera Amador, durant el sopar d'inici de campanya electoral del novembre de 2012.

La sentència considera que no s'ha provat "cap dels fets denunciats" per l'assessora. Conclou que, tot i que Torramadé estava "eufòric" durant l'àpat, no va fer cap tocament "fugaç o per sorpresa" a zones íntimes i que només va haver-hi contacte amb les seves mans, espatlles, genoll i braç sense cap mala intenció. A més, la jutgessa diu que la resta de comensals que van testificar al judici no van veure "cap fet il·lícit" i que "per pura lògica", ja que tots estaven asseguts molt a prop, haurien apreciat qualsevol tocament dels que Amador va relatar.