Trànsit reclama endurir el Codi Penal després dels darrers atropellaments

La directora SCT, Eugenia Doménech, considera que l'actitud de conductors beguts o drogats és intolerable | També defensa que la formació viària es traslladi al sistema educatiu

Redacció
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:37h

Punt on es va produir l'atropellament mortal a la Selva, aquest dilluns. Foto: ACN


El Servei Català de Trànsit (SCT) reclama que es “replantegi” el Codi Penal davant de l’augment dels accidents més greus, alguns dels quals no es poden controlar, a causa de l’actitud d'alguns conductors (alcoholèmia o drogues, per exemple). També es defensa que la formació viària estigui reglada al sistema educatiu.

Així ho ha declarat la directora del SCT, Eugenia Doménech, en una entrevista aquest matí a El món a Rac 1. Recordem que aquest cap de setmana s’han produït dos atropellaments greus que han tornat a posar sobre la taula el debat sobre la relació viària entre vehicles, ciclistes i vianants: el divendres, un taxista va atropellar el ciclista medallista olímpic Josep Maria Escudero; i, aquest dilluns, un conductor que anava begut i drogat va atropellar mortalment una nena de quatre anys a Bonmatí (la Selva) i es va donar a la fuga.

“Estem millorant la xifra d'accidents, però n'hi continua havent massa i massa víctimes”, ha reconegut Domènech. “I sobretot accidents en què hi ha la presència d'actituds que són incompatibles amb la conducció”, ha afegit, en relació al positiu en el control d'alcohol i drogues que va donar el conductor del sinistre mortal d’ahir. La directora del SCT creu que s’ha de fer “molta més pressió, també socialment”, ja que considera que aquesta actitud no es pot “tolerar”.

Per tot plegat, Domènech reclama “una resposta” del Codi Penal. “Hi ha veus que diuen que en l'última reforma hem tingut una retrocés. Això ens ho hem de replantejar”, es lamenta.

A més, demana que l’educació viària es traslladi a les escoles: “És un tema de convivència, educació i valors. Per això, un dels aspectes en què incidim és en l'educació viària a les escoles, però hem d'avançar més. Hauria d'estar reglat al sistema educatiu, perquè és un tema de respecte i convivència. Si no posem les bases des de l'inici, difícilment podem guanyar aquesta batalla. Fonamentar l'educació viària, formació viària i també convé avançar en l'accés al permís de conduir, sobretot pel que fa als valors a l'hora de conduir”.