Llibertat provisional pel taxista que va atropellar un ciclista a Girona

El conductor, que ha declarat avui al jutjat, no podrà conduir cap vehicle ni acostar-se a 100 metres de la víctima | El ciclista atropellat, el medallista olímpic Josep Antoni Escudero, qualifica l'individu de "boig"

Josep Antoni Escudero, en sortir diumenge de l'hospital
Josep Antoni Escudero, en sortir diumenge de l'hospital | ACN
Redacció
16 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:02h
Llibertat provisional pel taxista que va atropellar divendres el ciclista i medallista olímpic Josep Maria Escudero. L'home, després de declarar davant del jutge, ha estat posat en llibertat amb càrrecs i, entre altres, no podrà conduir cap vehicle ni acostar-se a 100 metres de la víctima, segons ha anunciat el TSJC.
 El jutjat número 4 de Girona ha imputat els càrrecs de conducció temerària, danys i lesions, però no el d'intent d'homicidi. Les mesures cautelars interposades inclouen la retirada del carnet de conduir, la prohibició de conduir qualsevol tipus de vehicle de motor així com una ordre d'allunyament de 100 metres i la prohibició de comunicar-se amb la víctima.

Atropellament voluntari

L'esportista afirma que el conductor el va envestir per darrere amb el seu vehicle de manera intencionada. El motiu, una discussió després que el ciclista increpés al conductor per haver fet un avançament sense respectar la distància de seguretat. Escudero, que ha patit diverses contusions i fractures, va ser donat d'alta diumenge de l'Hospital Josep Trueta i es persona com a acusació particular. Aquest matí, en declaracions a El món a RAC1, ha qualificat el conductor de "boig" i ha demanat fer una campanya per explicar les noves normatives que intenten protegir els ciclistes a carrers i carreteres.