Un taxista atropella expressament un exciclista professional a Girona i fuig

Josep Antoni Escuredo es perdrà els Jocs Paralímpics de Rio, on havia de fer de tàndem | La policia va enxampar el conductor i li ha obert diligències per un delicte de lesions, danys i contra la seguretat del trànsit

Redacció
15 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:57h
Un taxista va atropellar expressament un ciclista divendres a Girona i després va fugir. La víctima del sinistre, segons publica El Punt Avui, és el professional Josep Antoni Escudero, medallista olímpic i seleccionador de Veneçuela. L'accident, que el manté ingressat a l'Hospital Doctor Trueta, l'obligarà a perdre's els Jocs de Rio.

Els fets van succeir divendres al migdia quan el taxista, segons el relat d'El Punt Avui, va realitzar una maniobra d'avançament sense respectar la distància de seguretat. El ciclista, que tornava d'un entrenament, li va recriminar i els dos es van discutir sense barallar-se físicament. Tanmateix, una estona després, el cotxe va envestir per darrera i el va deixar inconscient –es va despertar ja a l'hospital-. La Policia Municipal de Girona –que va poder enxampar el conductor gràcies a diversos testimonis- li ha obert diligències contra el taxista per un delicte de lesions, danys i contra la seguretat del trànsit, i haurà de declarar davant del jutge quan sigui requerit.

La Federació Catalana de Ciclisme ha convocat per aquest diumenge al migdia una “concentració pacífica i silenciosa” a les portes de l'Hospital Doctor Trueta, on Escudero continua ingressat. El ciclista té costelles trencades, uuna perforació al pulmó, afectada la pleura, i fractures a les cames. A causa de l'incident, no podrà disputar els Jocs Paralímpics de Rio, on feia de pilot de tàndem del ciclista José Enrique Porto.