El dia que va néixer Sopa de Cabra

El grup va decidir canviar-se el nom després que el propietari d'un bar de Girona els hi obligués

Gerard Quintana i Josep Thió
Gerard Quintana i Josep Thió | Adrià Costa
À.Ll
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:54h

Gerard Quintana i Josep Thió, components de Sopa de Cabra. Foto: Adrià Costa


El nom del grup Sopa de Cabra es va triar gairebé de casualitat. Segons apunta el cantant Gerard Quintana, el grup ja havia escollit un nom oficial, també força estrambòtic. En honor al guitarrista Joan Cardona "Ninyin", el conjunt va decidir batejar-se com els "Ninyin's mine workers union band", una decisió que no va agradar al propietari del bar Boira de Girona que els havia contractat per la Festa Major.

Segons va recordar Quintana al programa Versió Rac1, l'home va obligar els membres del grup a canviar el nom, de manera que els va asseure en una taula amb la intenció que busquessin un nom que fos més comprensible i que encaixés bé en el cartell promocional. "El primer dia vam agafar un pet amb cerveses i no van decidir res, i el propietari del bar ens va dir que de l'endemà no passava", assegura Quintana.

Va ser el dia següent que els membres del conjunt van decidir resumir en un nom la voluntat de rock transgressor i de "xafar-ho tot" que es vivia durant els anys 80. "Havien sortit grups com Els Pets, i també hi havia l'Albert Pla", diu Quintana, que indica que van anar pensant en noms inclinats cap al satanisme i el món de la bruixeria.

"Vam pensar que la sopa havia estat inventada per les bruixes", un fet que van relacionar amb l'expressió "pota de cabra" utilitzada en els conjurs. "Quan ho estàvem pensant, el del bar ens va dir que havia de tancar i que necessitava un nom, i va ser aleshores quan li vam dir Sopa de Cabra. Va ser una decisió in extremis", diu el cantant.

Poc després, els músics del nounat conjunt Sopa de Cabra van pensar en el paral·lelisme del nom amb la cançó de The Rolling Stones "Goats Head Soup" (Sopa de cap de cabra).