La justícia autoritza l'enterrament del nen trobat mort a un pis de Girona al gener

Els altres dos fills del matrimoni continuen sota la responsabilitat de la Generalitat mentre resolen si poden tornar amb els pares | La família menjava i dormia al costat del cadàver

Redacció NacióGarrotxa
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:43h
El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha autoritzat l'enterrament del nen que va estar mesos mort dins d'un pis de la capital, fins que els Mossos d'Esquadra el van trobar el passat 5 de gener. La família, d'origen nord-americà, està ja fent gestions per poder fer el funeral al més aviat possible, ja que la seva voluntat és que el seu fill s'enterri a Girona.

El cas continua obert amb els pares investigats per homicidi imprudent i falta que els resultats finals de l'autòpsia del menor determinin les causes de la mort. Fins ara, la hipòtesi més probable és que el nen morís de forma natural per una afecció respiratòria crònica. Els pares no haurien assumit la mort i van vetllar durant mesos el cos sense avisar els serveis d'emergències.

El matrimoni té dos fills més que des dels fets estan en un centre sota la responsabilitat de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència fins que es determini si són aptes per recuperar-los.