L'AP-7 es podria quedar sense peatges el 2019

Foment assegura no tenir intenció de renovar l’actual concessió | Defensa que seria la solució per als problemes que presenten vies com l'N-340

Redacció
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:03h
Peatge de l'AP-7 a Martorell
Peatge de l'AP-7 a Martorell | Adrià Costa

Peatge de l'AP-7 a Martorell. Foto: Adrià Costa


La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, no té la intenció de renovar la concessió de l’autopista AP-7, que gestiona Abertis, i que venç l’any 2019. Aquest fet suposaria alliberar de peatges aquesta via que creua el país de nord a sud, i que de retruc comportaria millores substancials en la circulació i la seguretat en vies com ara la N-340.
 
Pastor, que aquest cap de setmana visita el Camp de Tarragona, s’ha mostrat molt contundent a l’hora de parlar dels plans que té amb l’autopista: “No renovarem la concessió de les autopistes, perquè aquest és un territori molt castigat, sé bé de què parlo, hi ha llocs on hi ha autovies lliures de peatges i d’altres on hem viscut durant anys pagant-les, i tenim dret a tenir igualtat d’oportunitats”, assegura.
 
En aquest sentit, defensa que si l’AP-7 s’alliberés dels punts de pagament comportaria una millora substancial per a carreteres com la N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona: “Seguirem amb les obres pendents, però la solució definitiva la tindrem d’aquí a dos anys, quan es pugui utilitzar la via de pagament sense pagar”, afegeix.
 
És per això que assegura que properament es podria plantejar com a solució l’expulsió dels camions de l'N-340, copiant el model que es va aplicar a l'N-II al seu pas per Girona, o una aplicació de descomptes en peatges. Amb tot, Pastor ha recordat que a l'N-340 s'estan fent "obres físiques de millora", com la projecció d’onze rotondes en el tram de l'Ebre, i que s'està millorant la senyalització i la seguretat vial.