La cursa de BTT gironina va reunir a 1.000 participants i es va celebrar ahir

Uns 1.000 participants van sortir a les vuit del matí del Pavelló de Girona - Fontajau | Guillem Casanova
NacióMuntanya
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:55h
Ahir, diumenge 10 d’abril a les vuit del matí, el Pavelló Municipal de Girona-Fontajau es va omplir de ciclistes per donar la sortida a la Girona MTB Challenge. Aquesta cursa és una autèntica marató amb bicicleta de muntanya, amb 100 km i 2.500 metres de desnivell positiu, i va recórrer els camins i corriols que rodegen la capital gironina. Oriol Colomé i Núria Surià van ser els primers en creuar la meta i es van proclamar vencedors d’aquesta prova de BTT.

Oriol Colomé, que afirmava que aquest era el seu “últim test abans d’anar al Marroc a córrer la Titan Desert” va dominar en categoria masculina. El corredor de Bicis Esteve va brillar per sobre de tots els altres i va liderar la prova, primer pedalant colze a colze amb Jordi Quintana (Cromoly) i posteriorment amb Pau Zamora (BUFF), guanyador l’any passat. En l’últim terç de la cursa, Colomé va pujar dos pinyons i va aconseguir escapar-se, acabant primer amb un temps de 4 hores, 27 minuts i 42 segons. Zamora arribaria segon a més de cinc minuts i el tercer seria Jordi Quintana, ja més enllà dels dotze minuts.

Oriol Colomé creuant la meta. Foto: Cristina Bosch

En categoria femenina, la gran protagonista va tornar a ser Núria Surià, que va revalidar la seva victòria de l’any passat en aquest mateix terreny. La ciclista va formar tàndem amb David Martí, amb el qual també van ser primers de la categoria mixta, ja que la cursa tenia l’opció de fer-se en parelles. Doble alegria, doncs, per a aquesta atleta que va aturar el seu cronòmetre amb un temps de 5 hores, 51 minuts i 7 segons. La segona classificada va ser Núria Lauco, a només 4 minuts de la vencedora.

En les classificacions per parelles del mateix sexe, els primers classificats masculins van ser Agustí Subirats i Gerard Sabaté. En parelles femenines, van triomfar Mònica Fàbrega i Cristina Telles. Finalment, en categoria individual, Meritxell Solà va ser la fèmina més ràpida en acabar el recorregut i també va pujar al calaix més alt del podi.

Núria Surià durant la Girona MTB Challenge. Foto: Guillem Casanova

Aquest 2016, en la seva segona edició, la Girona MTB Challenge es va reafirmar com una prova amb molta acceptació per part de la comunitat ciclista. L’organització havia introduït petits canvis en el recorregut per fer-lo molt més corrioler i espectacular. La satisfacció dels participants en aquest àmbit era evident un cop creuaven la meta. Al centre neuràlgic de la prova, a Fontajau, hi va haver animació durant tot el dia, amb música i inflables per als més menuts. Tota una festa de la BTT a la capital gironina.