La Trailwalker d'Oxfam Intermón compa amb més participants que mai

Un total de 435 equips, 80 més que l'any passat, recorreran els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols per la via verda

Redacció NacióGarrotxa
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:54h
Sortida de la Trailwalker 2015, des de l'antiga estació d'Olot
Sortida de la Trailwalker 2015, des de l'antiga estació d'Olot | Martí Albesa
Un total de 435 equips s'han inscrit per participar a la sisena edició de la Trailwalker solidària d'Oxfam Intermón, que dissabte vinent surt per cinquena vegada des de l'Antiga Estació d'Olot. Són 80 més que l'any passat i quasi 200 més que la primera edició de la cursa. Any rere any creix el nombre de participants d'aquest repte solidari, subratlla Elena Rodríguez, directora d'esdeveniments esportius per la recaptació de fons d'Oxfam Intermón. 

Per poder fer els 100 quilòmetres que separen Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda cal haver recollit abans un mínim de 1.500 euros per equip. N'hi ha que els superen de llarg i aporten més de 6.000 euros a la causa. A hores d'ara ja en porten recollits més de 867.000 i l'experiència els diu que el marcador anirà pujant ja que molts esperen a l'última hora per fer les seves donacions. Se supera d'aquesta manera els 770.000 euros que es van recaptar en la passada edició. 

Els diners obtinguts serviran per finançar els diferents projectes d'Oxfam Intermón. Rodríguez destaca, sobretot, la construcció de pous a països africans on l'accés a l'aigua potable no està garantit. D'aquesta manera Oxfam Intermón evitarà que dones i nenes hagin de caminar durant molta estona per anar a buscar l'aigua, fet que provoca que moltes de les menors no puguin anar a l'escola. 
 

Un dels equips que van participat a la Trailwalker 2015 entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. Foto: Martí Albesa


Completar la prova conjuntament

Els equips estan formats per quatre persones que faran la totalitat del trajecte i dos altres membres de suport, que els aniran trobant a diferents punts del recorregut. La Trailwalker es pot fer corrent o caminant, però l'important és que els quatre participants es mantinguin units i creuin la línia de meta conjuntament. 

Oxfam organitza trailwalkers solidàries a onze països europeus. El rècord de temps el va batre l'any passat un equip gironí que va trigar 9 hores i 7 minuts a fer el centenar de quilòmetres de la via verda. Tot i així, la majoria dels equips necessiten entre 20 i 22 hores per desplaçar-se d'Olot a Sant Feliu de Guíxols. L'any passat, un 94% dels equips van competar la prova.  
   

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2014 (Martí Albesa)