El Festival Sismògraf aplega 15.000 espectadors, un increment del 25%

Uns 200 programadors s'han inscrit al festival amb l'objectiu de contractar alguns dels muntatges presentats

L'estrena d'«Eterfeel» ha posat el punt i final al Sismògraf 2016
L'estrena d'«Eterfeel» ha posat el punt i final al Sismògraf 2016 | Martí Albesa (Festival Sismògraf)
Andreu Oliveras
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:23h

L'estrena d'«Eterfeel» ha posat el punt i final al Sismògraf 2016. Foto: Martí Albesa (Festival Sismògraf)


El Festival Sismògraf ha posat posa el punt i final a quatre dies de dansa a Olot, amb un increment d'un 25% d'espectadors respecte l'any passat. En total, més de 15.000 persones han vist alguna de la trentena de propostes que s'han presentat al festival. 

La directora del festival, Tena Busquets, ha destacat que "durant aquests dies s'han fet molts contractes". No en va, uns 200 programadors s'han inscrit al Sismògraf amb la finalitat de contractar algunes de les propostes del festival.

L'organització també subratlla la important presència de programadors estrangers, vinguts de pràcticament tots els països europeus i també d'altres parts del món, com per exemple el Canadà. Coincidint amb el festival, s'ha reunit a la Garrotxa l'Associació de Cases de Dansa europees

Cinc estrenes

Al llarg dels quatre dies de Sismògraf s'han pogut veure un total de cinc estrenes: Follow The Leader, Si sabes lo que hay, Edén Club, Espheres i Eterfeel Fest. El muntatge més aplaudit ha estat Siena, de la Veronal, tant en la versió sala com la versió site al Museu de la Garrotxa. Molar, A Corps Perdus i De camino al otro són algunes de les altres activitats més destacades.
 

«Siena», de la Veronal, és una de les perles del Sismògraf 2016 Foto: Martí Albesa (Festival Sismògraf)


Laila Tafur ha guanyat la Caravana de Tràilers amb Monstruo, que es podrà veure a Olot l'any vinent. A més, en el marc del festival, el conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar la creació del premi Delfí Colomé a la creació de dansa d'arrel tradicional. El muntatge guanyador s'estrenarà al festival ÉsDansa.