Roses paralitza les obres del nou projecte de Ferran Adrià

L'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia moviments de terres sense la llicència municipal corresponent a l'exterior del futur BulliFoundation

per Redacció, 18 de març de 2016 a les 16:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Projecte global que vol impulsar a Cala Montjoi el BulliFoundation. Foto: elBulliFoundation


L'Ajuntament de Roses ha ordenat paralitzar de manera "immediata" les obres que s'estaven fent a l'exterior del futur BulliFoundation, el nou projecte de Ferran Adrià. L'ordre s'ha donat perquè no disposen de la llicència municipal corresponent. Es tracta bàsicament d'uns moviments de terres a l'exterior que l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà va denunciar fa un mes titllant-ho de "desmesurat i il·legal".


El consistori empordanès ja estava al cas dels moviments i els seguia amb atenció perquè no disposaven dels permisos necessaris. "Només es preveia talar alguns arbres i ara hem vist que s'han mogut moltes terres, s'han tret feixes i s'ha deixat la roca nua", ha detallat la presidenta de l'entitat, Bàrbara Schmitt.

Montserrat Mindan, alcaldessa de Roses, ha assegurat que els treballs s'han aturat de manera provisional a l'espera que arribi la documentació necessària i l'informe favorable per poder continuar amb les obres. L'ordre no afecta les modificacions i els treballs que s'estan realitzant a l'interior dels edificis de l'antic restaurant El Bulli i de l'habitatge situat a la finca propera, la casa Marketta.


A més, la setmana passada l'Ajuntament de Roses va rebre un informe dels responsables del Parc Natural del Cap de Creus on s'alertava d'aquests moviments de terres "il·legals". Davant d'aquesta situació, el consistori ha decidit aturar tots els treballs a l'exterior d'El Bulli fins que disposin de l'informe favorable per tirar-los endavant. A més, avisen que en cas d'incompliment, el propietari –Ferran Adrià- serà sancionat. La Bullifoundation té quinze dies per presentar al·legacions.

 

Participació