La Plataforma per la Llengua denuncia 37 nous casos greus de discriminació lingüística

Cinc d'aquests incidents es denunciaran per primera vegada en la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes Interiors del Parlament Europeu el 17 de març

Redacció
15 de març del 2016
Actualitzat a les 10:13h
La Plataforma per la Llengua recull en un informe 37 casos "greus" de discriminació vers les persones que fan servir al català a les administracions espanyoles. Cinc d'aquests incidents es denunciaran per primera vegada en la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes Interiors del Parlament Europeu el pròxim dijous 17 de març.

D'acord amb la Plataforma, els 37 casos vulneren la legalitat, tenint en compte no només les lleis estatals, sinó també que Espanya és un estat que ha ratificat de la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries i que, per tant, no pot discriminar els parlants d'aquestes ni mantenir en el seu ordenament jurídic cap normativa que impedeixi d'usar-les.

Aquest matí, a l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona, s'ha presentat l'informe amb la presència dels europarlamentaris Marina Albiol, (Esquerra Unida del País Valencià), Ramon Tremosa (CDC), Josep M. Terricabras (ERC), Francesc Gambús (Unió) i Ernest Urtasun (IC-EV). La Plataforma els ha entregat l'estudi perquè puguin exposar-lo, posar-lo en debat i fer-ne seguiment mitjançant els canals europeus disponibles.

L'entitat espera que l'escrit pugui ser una referència per a denunciar el tractament discriminatori que reben molts ciutadans per raó de llengua com ja va ser l'informe "En español o nada", que va servir per a presentar una denúncia a la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal Martínez-Pereda. La Plataforma ha geolocalitzat les 87 discriminacions lingüístiques detectades en els dos informes en aquest mapa: