CDC pacta amb el PSC a Girona i Marta Madrenas serà la nova alcaldessa

Albert Ballesta confirma que dimiteix dos mesos després d'assumir el càrrec

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a la 13:36h

Albert Ballesta amb Marta Madrenas de fons Foto: Toni Ferragut


La crisi del govern de Girona ha acabat amb un pacte entre CDC i el PSC i la dimissió de l'alcalde Albert Ballesta menys de dos mesos després de ser escollit. El ja exbatlle, que tampoc continuarà com a regidor, ha anunciat oficialment la decisió aquest migdia en una roda de premsa i serà substituït per Marta Madrenas.

D'ençà que va accedir a l'alcaldia, la seva gestió s'ha vist envoltada de polèmica. Divuit persones van haver de renunciar perquè ell –número 19 de la candidatura- fos alcalde, va haver de prometre dues vegades el càrrec perquè es va equivocar i no ha trobat socis que li aprovin el seu sou. Fins i tot va intentar un pacte de cartipaàs amb PPC i C's que a darrera hora es va desfer.

El PSC, nou soci al govern de Girona

Durant moltes setmanes s'havia especulat amb l'opció que ERC entrés com a soci de govern de CiU a la capital gironina i, de fet, el dijous passat tenien el pacte pràcticament tancat. A més, durant l'era Puigdemont, l'equip de govern municipal tenia com a soci prioritari els republicans, amb qui havia tancat un pacte d'estabilitat per aprovar-li pressupostos i ordenances. En canvi, les negociacions s'han anat complicant fins arribar al punt que la mateixa portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha tancat definitivament la porta a un acord.

La sortida de Ballesta té una altra conseqüència. CiU i PSC han tancat un pacte perquè els quatre regidors socialistes s'incorporin a l'equip de govern. Aquesta fórmula garanteix la majoria absoluta al ple, amb 14 regidors.

Ballesta no només renunciarà a ser alcalde sinó que també abandonarà l'acta de regidor. Això suposarà que el primer candidat per ocupar la vacant que deixa al ple serà el número 20 de candidatura, Narcís Sastre, que actualment és el coordinador de l'àrea de Sostenibilitat. Hi va entrar com a càrrec de confiança després de les eleccions del maig.