Les vies verdes de Girona i el Consorci del Ter promouran junts les seves rutes

La signatura d’un conveni permetrà accions de millora i difusió conjuntes

Signatura del conveni
Signatura del conveni | Diputació de Girona
El Ripollès.info
08 de març del 2016
Actualitzat a les 12:47h

El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Consorci del Ter han signat un conveni de col·laboració per a la promoció conjunta de les seves rutes ciclables i senderistes, que són  coincidents en algunes parts del seu traçat.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona promou 353 quilòmetres de la ruta pedalable Pirinexus, que connecta Girona amb França, i en la que s'inclouen els 125 quilòmetres de vies verdes de les comarques gironines. El Consorci del Ter està format per 60 ajuntaments i promou la ruta del Ter, que permet recórrer la totalitat del riu a peu o en bicicleta. Ambdues rutes coincideixen entre Ripoll i Camprodon, El Pasteral i Girona, i a la desembocadura, a Torroella de Montgrí – l'Estartit.

Les dues institucions han acordat treballar conjuntament per difondre i millorar els traçats actuals, amb la recerca de subvencions, la creació d'espais de debat i la promoció del cicloturisme i el senderisme com a formes de mobilitat sostenible. En endavant, els consorcis faran promoció conjunta dels seus materials i accions de comunicació, així com en esdeveniments esportius o altres enfocats a la promoció del coneixement del territori. També es procurarà realitzar trams comuns ciclables al territori.   

La signatura del conveni s’ha dut a terme a la seu de la Diputació de Girona, entre el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca.