Dijous passat, CDC i ERC tenien el pacte quasi tancat per governar a Girona

L'acord havia estat enllestit per Maria Àngels Planas per Convergència, i Martí Terés per part dels republicans

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 12:04h
Maria Àngels Planas va negociar per CDC el pacte amb ERC
Maria Àngels Planas va negociar per CDC el pacte amb ERC | Carles Palacio

Dijous de la setmana passada estava a punt de ser tancat un acord de govern entre Convergència Democràtica Esquerra Republicana per formar govern a l'Ajuntament de Girona i superar la greu crisi que pateix la institució, segons ha pogut saber NacióDigital. Tanmateix, tot indica que amb qui s'associa CDC no és amb ERC sinó amb el Partit dels Socialistes de Catalunya.

L'acord era el resultat d'una sèrie de reunions entre la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, de CDC, i el regidor Martí Terés, per ERC. El pacte passava per mantenir el sou de l'alcalde a 68.500 euros anuals; la reducció dels nombre d'assessors, de vuit a sis, i el blindatge de les atribucions del ple municipal de manera que s'impedís que en passés alguna cap a la Junta de Govern Local.

El punt que va quedar obert era la naturalesa i funcions dels tres consells de barri que funcionarien en les àrees que històricament havien estat annexionades al municipi de Girona. Una línia d'apropament va ser la imitació del model existint a Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental). A partir de llavors, van passar els dies i no es va produir cap més reunió. Des d'ERC es va reclamar alguna resposta, però no es va arribar ni a celebrar cap més reunió.

Durant la negociació s'havia posat de manifest que l'alcalde Ballesta es trobava molt incòmode en el seu paper en els darrers dies i que amb molta probabilitat deixaria l'alcaldia per iniciativa pròpia.
 

El regidor republicà Martí Terés, al costat de Maria Mercé Roca, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN