Ballesta no vol «renunciar» als avantatges de la Fundació Princesa de Girona

El ple municipal de la ciutat va aprovar amb els vots d'ERC i la CUP no col·laborar amb la institució fins que no canviés de nom | L'alcalde veu "absurd" renunciar a tot el que ofereix l'entitat i es mostra convençut de poder buscar un encaix

Albert Ballesta, en un ple municipal
Albert Ballesta, en un ple municipal | ACN
Redacció
07 de març del 2016
Actualitzat a les 8:51h

Albert Ballesta, en el ple del passat 8 de febrer. Foto: ACN


L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, no vol "renunciar a les coses positives" que està fent per la ciutat la Fundació Princesa de Girona. Així ho ha dit en una entrevista a Europa Press unes setmanes després el ple municipal aprovés no col·laborar amb l'entitat fins que no canviés de nom.

En aquest sentit, Ballesta recorda que la Fundació és privada i que, per tant, pot escollir dir-se com més li convingui. Ara bé, reconeix que cal abordar la qüestió amb els responsables de l'entitat. ERC i la CUP -els grups que van aprovar la moció- i membres de la institució estan pendents de reunir-se per arribar a una solució òptima, segons ha exposat l'alcalde.

Pel batlle, una de les "coses positives" de la Fundació és la feina que fa en l'àmbit de la inserció laboral dels joves: un "problema important". És per aquest motiu, que considera "absurd" renunciar a tot el que ofereix i es mostra convençut de poder buscar un encaix.

ERC i la CUP

ERC-MES ja va fer arribar el seu interès per saber quina seria la posició de l'equip de govern, a qui va proposar anomenar la institució Fundació Carles Rahola, periodista afusellat pel franquisme. Per la seva banda la CUP va demanar que es respecti la moció. Ara ambdues formacions es pregunten si es complirà el document aprovat al ple on es remarcava que el títol de Princesa de Girona "no representa" la ciutat.

El malestar al consistori també es va fer notar al ple del passat 25 de febrer, carregat de retrets a l'equip de Ballesta. CiU no va aconseguir el suport necessari per aprovar el sou de l'alcalde ni els càrrecs de confiança. Ballesta va intentar un moviment de darrera hora rebaixant-se el sou a 68.500 euros anuals per aconseguir el suport d'ERC. Però els republicans es van mantenir ferms amb el vot en contra i li van etzibar que no sabia "negociar".