Amélie Nothomb serà l'estrella del Festival MOT, del 7 al 9 d'abril a Girona

John Banville, Gonçalo M. Tavares, Imma Monsó i Najat El Hachmi són alguns dels escriptors que passaran per la biblioteca Carles Rahola | El festival literari continuarà a Olot del 14 al 16 d'abril

La biblioteca Carles Rahola tornarà a acollir el Festival MOT de literatura
La biblioteca Carles Rahola tornarà a acollir el Festival MOT de literatura | Martí Albesa
Andreu Oliveras
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:05h

La biblioteca Carles Rahola tornarà a acollir el Festival MOT de literatura. Foto: Martí Albesa


Les vides escrites són el tema de la tercera edició del MOT, el festival literari d'Olot a Girona. El festival passarà a les dues ciutats. Del 7 al 9 d'abril les activitats tindran lloc a la biblioteca Carles Rahola de Girona i del 14 al 16 d'abril a la Sala La Carbonera d'Olot.

Escriptors nacionals i internacionals que han escrit sobre personatges reals conversaran aquests dies amb la voluntat d'apropar la literatura al públic. Destaca la conversa de la coordinadora del festival, Mita Casacuberta, amb l'escriptora belga Amélie Nothomb. Serà el Dijous 7 d'abril a Girona. 

L'irlandès John Banville reflexionarà sobre les vides rebels el 8 d'abril a Girona, amb la seva traductora al castellà, Núria Barrios. Algunes de les perles que es podran veure a Girona són també la conversa de l'escriptor angolès Gonçalo M. Tavares amb el gallec Juan Tallón sobre les vides falses o també el Ver-Mot sobre Picasso amb David Cirici, José Antonio Garriga Vale, Toni Orensanz i Josep Pastells. 
 

Presentació del Festival MOT 2016, a Olot. Foto: Andreu Oliveras


Un dels plats forts del festival a Olot serà la conversa entre Javier Cercas i Maria Barbal del dissabte 16 d'abril. Tots dos han novel·lat la vida d'Enric Marco, el català que va fer creure a tothom que havia estat en un camp de concentracio Nazi. Per la Garrotxa també passarà Juan José Millás que parlarà amb l'escriptora txeca Monika Zgustová sobre escriure dones silencioses. També el divendres, l'autor francès David Foenkinos reflexionarà amb Perico Pastor al voltant de les vides estroncades.

El Ver-MOT literari d'Olot serà al voltant de la figura de Jacint Verdaguer, amb Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol i Xavier Albertí. El festival s'acabarà amb la presentació del llibre Jo no hi era però me'n recordo de Quico Pi de la Serra. Un concert del músic acompanyat de Julià Guillamon i Joan Sala.

Alguns dels altres autors que passaran pel festival són Imma Monsó, Najat El Hachmi, Jordi Puntí, Vicenç Villatoro, Mia Couto, Carlos Fonseca, Juan Antonio Masoliver Ródenas i Alícia Giménez Barlett, entre altres.

A més, el festival organitza tot un seguit d'activitats paral·leles a les dues ciutats com exposicions, presentacions de llibres, concursos de microrelats i narrativa i fins i tot un bookcrossing on diversos llibres d'autors del MOT estaran amagats al centre d'Olot esperant que algú els trobi i els llegeixi.
 

Tota la programació del Festival MOT 2016