CiU de Girona enllesteix un pacte pel cartipàs amb el PP i Ciutadans

L'acord, que es podria tancar avui, inclou un sou de 73.000 euros per l'alcalde, 2.000 menys que la proposta inicial | ERC exigia una rebaixa major

Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:19h

Albert Ballesta, el dia que va prometre el càrrec com a alcalde. Foto: ACN


CiU de Girona està a punt d'enllestir un pacte per tirar endavant el cartipàs i els càrrecs de confiança del nou alcalde Albert Ballesta amb PP i C's, segons publica el Diari de Girona. L'acord, que es podria oficialitzar avui, inclou una lleugera rebaixa del sou del batlle. Inicialment es proposava un salari d'uns 75.000 euros que ara passaria a ser de 73.000, el mateix que tenia el gerent.

El pacte per aprovar el cartipàs –després que el ple previst per divendres passat s'hagués de suspendre per manca de suports- inclouria com a contrapartides alguns projectes de ciutat que plantegen el Partit Popular i Ciutadans. Ballesta ha optat per aquest possible pacte després de fracassar l'intent de fer-ho amb ERC que exigia una major rebaixa del seu salari. En canvi, no ha fet cap moviment ni amb la CUP ni amb el PSC.

L'arribada del nou alcalde de Girona, en substitució de Carles Puigdemont, no ha estat fins ara fàcil. Després de la polèmica per ser el número 19 de la llista de CiU, va haver de repetir el ple de presa d'investidura perquè no va jurar ni va prometre el càrrec.