Lluís Llach no serà fill adoptiu de Vitòria pel veto de socialistes i populars

El portaveu del PSE a l'Ajuntament, Peio López de Munain, "no creu que sigui prudent ni oportú que un polític en actiu" rebi aquest reconeixement

Redacció
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:50h
El cantautor català Lluís Llach no serà nomenat finalment fill adoptiu de Vitòria. La proposta que va traslladar als grups l'alcalde Gorka Urtaran (PNB) s'ha trobat amb el rebuig del PP i del Partit Socialista d'Euskadi (PSE). 

El portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Vitòria, Peio López de Munain, ha explicat aquest dimecres en una nota de premsa que la seva formació "no creu que sigui prudent ni oportú que un polític en actiu" rebi aquest reconeixement.

El grup socialista assegura que "valora l'obra artística" de Lluís Llach, alhora que "agraeix" que dediqués una de les seves cançons "a Vitòria i als successos del 3 de març" del 1976 (Campanades a Mort), quan la policia va matar cinc treballadors en dissoldre una assemblea.

La proposta d'Urtaran es va produir arran d'una iniciativa ciutadana perquè l'Ajuntament atorgués a Llach "una distinció" amb motiu de la commemoració del 40 aniversari dels assassinats del 3 de març.