L'Strenes marca la pauta amb les novetats de Sopa de Cabra, Quimi Portet i Macaco

Durant el mes d'abril, més de 40 propostes convertiran Girona en l'epicentre musical de Catalunya | Espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix o el Museu d’Art seran alguns dels escenaris de la quarta edició del festival

Marina Rossell presenta a Strenes les seves «Cançons de la Resistència»
Marina Rossell presenta a Strenes les seves «Cançons de la Resistència» | Marina Rossell
Esteve Plantada
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:24h

Marina Rossell presenta les seves «Cançons de la Resistència» Foto: Marina Rossell


La quarta edició del Festival Strenes arriba consolidat com l'esdeveniment que marca l'inici de la temporada musical catalana, així com l'indicador més fidel de les tendències de les actuacions que viurà el país durant l'estiu. Amb més de vint mil persones assistents en l'edició del darrer any, el certamen ja és un dels grans actius culturals de Girona, una ciutat que és concebuda pels organitzadors "com un gran espai escènic on hi tenen cabuda tots els formats musicals actuals".

Aquest motiu és el que farà que Strenes encara surti més al carrer, "sumant espais emblemàtics de la ciutat, que donen un valor afegit als concerts", tal com asseguren els responsables de l'esdeveniment. Per fer-ho possible, la quarta edició suma nous espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix i el Museu D’Art (MD’A). La voluntat és "integrar-los al festival no només com a un marc estètic sinó com a espais on el públic pugui viure una experiència musical en un entorn emblemàtic d’una ciutat amb interès turístic com Girona".
 

La Simfonia Vent i Pedres farà el seu tribut a Sangtraït


Strenes quedarà inaugurat el proper 2 d'abril a les set de la tarda, amb una acció sorpresa que s'anirà desvetllant durant les properes setmanes. Enguany, a més, l'organització ha manifestat la voluntat d'incorporar "un nou gran esdeveniment" en el format de "gran concert de clausura" ubicat a les escales de la Catedral, "un espai escènic natural que funciona com si es tractés d’un auditori". L'actuació serà protagonitzada per Macaco.

Un festival que marca la pauta

Entre les grans presentacions de l'Strenes hi ha les actuacions de Sopa de Cabra ,amb les entrades ja exhaurides; Quimi Portet, que presentarà el seu esperat nou disc Ós Bipolar; The Excitements, un dels millors grups en directe del nostre país, que presentaran el disc Breaking The Rule; Sara Pi, que presentarà Break The Chains, acompanyada de Raynald Colom; l’inici de gira "Tribut a Sangtraït"; Joan Colomo que presentarà Sistema; Joana Serrat amb Cross The Verge; Marina Rossell i les Cançons de la Resistència; o Nuria Graham amb el seu Ep In The Cave, entre d'altres.

Entre les primícies cal destacar el concert de clausura de Macaco; Els Catarres, que actuaran amb la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona, i presentaran Pluja d’Estels; o Adrià Puntí, que ha tornat a l’actualitat amb un dels discs més aclamats per la crítica musical del país. El músic gironí descobrirà els secrets de La Clau de Girar el Taller i mostrarà totes aquelles cançons que no va seleccionar.
 

Adrià Puntí en una imatge promocional.